Amikor

Úgy bőfélévvel ezelőtt még tíz évvel fiatalabbnak láccottam a koromnál, ami nem csoda, mert a korom afféle égéstermék.

Bizakodva tekintettünk a jövőbe, úgy is éreztem magam, testileg-lelkileg, már ha lelkileg lehet ilyet. Lehet hát, nem kell felnőni, elég felnőttnek látszani. ” A felnőttek se úgy néznek ki, mint amilyenek belülről. Kívülről nagyok, közömbösek, és mindig tudják, mit csinálnak. Belülről olyanok, amilyenek mindig voltak…Az igazság az, hogy nincsenek felnőttek.” (*)

Mostan meg mesésen nézek ki, került idehaza egy egész alakos tükör, tükröm, tükröm, mond meg …hát nem mondta meg, csak mutatta. Na, jó, ekkora szemem, fülem nincs, nem is látok, hallok rendesen.

Ennyit a fiatalságról, hosszú életről, szépkorról. Úgy általában az ember nem foglalkozik élet és halállal, mármint a sajátjával. Mindenki tudja, hogy eljön Joe Black, korongvilágunkban észrevétlen pereg a homokóra.

Azután fáj egy kicsit valamid, kicsit tovább mint kellene, meg minek is? …és rövid úton (+ várólisták) kiderül, hogy van itt “valami“. És persze rövid úton mindenki megtudja, akarsz róla beszélni?…akar a fene, senkivel sem akarok, látni se senkit, mégiscsak bele kellett volna olvasnom a pálmalevelembe.

Ésakkor most mi van? Meg fogok halni? Eddig is tudtam, igaz, nem így terveztem, sőt sehogy, de hát ki vagyok és, hogy tervezzek. Így is tovább éltem, mint sokan mások, családtagok, ismerősök. Nem meghalni a probléma, élni odáig. “A halállal nincs semmi dolgunk. Amíg élünk, azért, amikor meghaltunk, akkor meg azért.”

(*)N.Gaiman-Óceán az út végén

3 Responses to Amikor

 1. icuka szerint:

  Karinthy Frigyes kártyázott a kaszással.Kövesd a példáját!

 2. Ditta szerint:

  Layosom! Szedd ki azt a borzalmas Gyűrűk Ura-beli szejpítős alakot, ott még nem tartunk… Amúgy is, gonosz, Te meg jóságos vagy! Szerintem nem kell egész alakos tükör… Ki vele!

  • admin szerint:

   Ott már nem tartunk…De nem sok híja…Mármost nehezebb megszámolni a bordáimat, a fenekem sem nyomja annyira a széket…és hajam is maradt egy kevés 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük