Turulszellem

Ősi szertartásra invitál a hegyre, azaz a Turul szoborhoz… a Tűzmadár Táltos Dobkör. A Tűzmadár Táltos Kör célja az ősi magyar szellemiség újraélesztése…

Ez ígéretes. Mindjárt onnan, hogy hogyan is jön össze a Tűzmadár a Táltossal. Igaz ami igaz, van közös nevező. A tűz. Már persze, ha Táltos alatt a gebére gondolunk. Mert honfoglaló paripát akkor kapunk, ha a gebével felzabáltatjuk a parazsat ami Főnix elhamvadásából megmaradt.

Ez esetben azonban kétséges, hogy hogyan kel új életre a madár, ehhez ugyanis az egyiptomiak felettébb ragaszkodnak. Sőt ragaszkodtak már akkor, amikor még a mieink inkább doboltak, minthogy az írásbeliséggel vesződjenek. Marad tehát a kördobolás.

A szellemidézésnek ez a módja egészen új(világ) szerű. Legalább is az indián népcsoportoknál nagyon bejött folklórice. Valamire való szellem ezt a mániákus monoton dobolást aligha bírja idegekkel, inkább előjön.

Hoppá..! Lehet, hogy így lehet Táltoshoz jutni ? Ugyanis a Táltos “származása is csodálatos, mert többnyire széltől fogant,”…nyilván ezért oly széllel bélelt gebe, mielőtt egy kis zsarátnokot nyelne.

Azt már csak remélni merem, hogy nem azzal kecsegtetik szegény mozgáskorlátozottakat, hogy parázzsal nyelt turulfalatok után “felkelnek és járnak”, ez azért nem nagyon illene bele az ősi pogányságba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük