Vég-játék

Minden jó véget ér egyszer, így a foci EB is. Szerencsére vannak azonban állandó dolgok az életben.

Kéregmozgás című kis szösszenetében Jerofejev a váltásról ír, halálról reinkarnációra, szent eszelősségről szellemiségre, nyugdíjasokról koldusokra, ideológiáról partnerségre és így tovább. “Kvaszról meg esmeg kvaszra váltunk. Valami állandóságnak azért köll lenni.”

Podolski, aki két éves kora óta Németországban él és így német színekben rontott nemzetére két góljával, alaposan felingerelte – (hmm…felinger…feeling…hiába, világnyelv a magyar!) – szóval kiverte a biztosítékot a lengyel politikai elit egy marháns képviselőjénél. Annyira, hogy az azonnal visszavonatná Podolski lengyel állampolgárságát. Miroslaw Orzechowski nem született idióta, ehhez szívós szorgalom is szükséges. De Miroslaw kitartó ember.

“Az evolúciós elmélet hazugság, tévedés, amelyet ügyeletes igazságként törvényesítettek” – hangoztatta a minap a miniszterhelyettes, a szejm szélsőjobboldali képviselője a Gazeta Wyborcza szombati számában. Úgy ítélte meg, hogy az evolúció “egy hitetlen vénember gyáva elmélete, amelyet talán azért ötölt ki, mert vegetáriánus volt, és híján volt a belső tűznek”.

És, – bár egy háló-társam fenti vélekedést lazán elintézi: “Meglehet igaza van Miroslaw Orzechowskinek, hisz hogyan is tudna a természet ekkora marhát összehozni a véletlenek összjátékaként?” – azért olvassuk el tótawét is , ha mélyebbre akarunk merülni.

A minden véget ér meg a hülyeség pedig úgy függ össze, hogy miután kellő időben, s egy jól eltalált pillanatban belátjuk, hogy a világon rajtunk kívül mindenki idióta megcsókoljuk az egyetlen kivételt és azt mondjuk: drágám, még mindig kitartasz mellettem?.. – tiszta idióta vagy.. – már nincs miért élnünk, evilágon már csak a hülyék maradtak… meghalhatunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük