Tapsra magyar

“Buda várát bevettük, de azalatt elvesztettünk mindent;…az országgyűlést májusban elnapolták, hazaküldték: a Békepárt megtagadta, hogy volt valaha a világon, … egyetlen adminisztráló tehetség volt a szabadságharc alatt a kormányban, …azt leköszöntették…

Mivelhogy minden parancsoláshoz két ember kell: egy okos ember, aki parancsol, meg egy bolond, aki azt megfogadja. S minthogy Magyarországon ilyen bolond emberek nincsenek, análfogva minden ember előbb megkritizálja a kapott parancsot, aztán a feje alá teszi, s nem hajtja végre. Parancsolt a kormányzó, a miniszterek, az országgyűlés, a kormánybiztosok, a hadvezérek: – aztán mindenki tette azt, amit jónak látott.” (Jókai: Az én életem regénye)

“Úgy látom, hogy meglenne ez az ország minden kormány nélkül is.” (Nyáry Pál)

Mi változott? – kérdem én.

“..a szociálliberális tábor szánalmas kudarca : …a maradi konformizmus, az előítéletes tekintélyelvűség és a gyáva butaság ragyogó diadala…minden ellenzéki párt ma egykulcsos adót akar, amelynek igazságtalanságán kívül az eszetlensége a legföltűnőbb, hogy az örökösödési adó eltörlésének erkölcstelen és félkegyelmű ötletével házaló MDF-ről, erről a pártkarikatúráról ne is beszéljünk.

…a kormánykoalíció fölbomlott, a kabinet kisebbségbe szorult, azaz (de facto) megbukott, s csak a konstruktív bizalmatlansági indítvány alkotmányos masinája és a saját irracionális makacssága tartja meg (pro forma) a tisztségében. Hogy még hány napig, ez az SZDSZ-t jelenleg vezető kétbalkezes dilettánsok narcisztikus szeszélyeitől függ.

Ebben a helyzetben a (de facto) hatalom legnagyobb részével rendelkező “keresztyén-nemzeti” jobboldal vezetője,… hallgat. Nyugodtan kivárja, hogy a saját politikájának a legellenszenvesebb részeit (vö. a Monoki Gondolattal) engedelmesen végrehajtó szocialista párt kompromittálja magát, és már előre megpuhítsa a közvéleményt, kivárja, hogy a saját politikájának vészjósló aspektusait propagandájában túlhajtsa a vergődő SZDSZ és MDF…

…Nyugodtan kivárja, hogy reményei szerint a közutálatnak örvendő polgári demokrácia válsága megérlelje a stramm prezidenciális köztársasággal, hivatásrendi fölsőházzal, m. kir. szimbolikával föltupírozott “konzervatív rendőrállam” (Bibó) kívánatát és jövendő sikerét, ahol a turulos-szent koronás-angyalkás-hatvanhárom vármegyés homlokzat majd szépen elfödi, mint anno, a transznacionális-globális finánctőke rideg uralmát. (Persze ebből se lesz semmi, mert Magyarországon az égvilágon semmiből se lesz semmi.)

Ráadásul vannak itt áthúzódó, \”rendszereken átívelő\”(!) politikai beidegződések is. A II. Józsefnek, Széchenyinek, Kossuthnak, Deáknak (tehát a progresszív reformnak) már annak idején annyi bajt okozó “vármegye” és céhes városállam (vö. A falu jegyzője, Rab Ráby, Különös házasság, Fekete város, A polgármester úr, Sötét világ, Rokonok, Kiskunhalom) szűk látókörű, korrupt és represszív mikrokozmoszai élnek és virulnak.

Sőt. A sok-sok politikai elemzőnek föltűnhetett volna már, hogy a politikai vezető garnitúra (mintegy százötven ember) szinte kizárólag vidéki fiatalemberekből áll, az egyetlen modern magyarországi nagyváros, Budapest jellegzetes alakjai teljesen kiszorultak mindenféle hatalomból.  A Magyar Gárda és más paramilitáris erők, a fütyülő-kereplő-köpködő-dobálózó kommandók asszisztenciájával lefolytatandó választási kampány után olyan erők ölébe hull a kormányzás ajándéka, amelyek nem próbálnak majd demokratikus látszatokat kelteni. Valószínűleg épp úgy nem érnek majd el semmi érdemi gazdasági és szociális eredményt, ahogy Gurcsány és Kóka sem ért el semmit, de ki tudnak szolgálni, és a szekerükbe tudnak fogni néhány szörnyű előítéletet. A zűrzavar, a kapkodás, a tehetetlenség évei után majd rend lesz.

A magyarországi dolgozók részvétlen közönnyel nézik a szavazatukkal kormányra segített szocialista párt beteljesedő végzetét. Ez a párt – és az összes magyarországi párt – megérdemli a nép keserű megvetését”. (TGM-Nol)

Nóta:

Talpra magyar, hí a haza

Itt az idő, most vagy soha

Észnél vagyok ha szavazok?

Ezek közül választhatok !?

A magyarok istenére esküszök, esküszök,

Hogy barom többé nem leszök, nem leszök.

Választani nem mögyök, nem mögyök…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük