Poli tológia

Csövet az ekékből !?  Kormánynegyed helyett csőgyárat akarnak.  A felvetés első részével már korábban is problémám volt. Ha már kell, én mindenképpen kormányzati egészet építenék.

Amúgy, jelentem, ezexerint a mezőgazdasággal minden rendben van, a kisgazdák, most hogy nem kell traktorosan szorgalmazni, unatkoznak. Kétlakitelki estéiken bánatosan merengenek a régi szép időkön, amikor még a vas és acél országa voltunk. Majdnem. Majd nem, mert se vasérc, se energia, se technológia, csak vasököl. De az meg főleg sújtani akart, nem csak a munkás-paraszt szövetséget.

(A sújtások meg ’90-re szépen előkerültek..)

De ekkor jön a képbe az iparpolitológus. Nyilván már megdumálta a kisgazdákat, hogy a (mező)gazdaság az egyben ipar is, ha nem az lenne, nem értene a politológiához.

És Nagy Nemzeti Időkben, támaszkodnunk kell gyökereinkre. Ugyanis, a tológia ősi hagyomány. Akkor keletkezett, amikor a honfoglalók szekerei hegynek fel már meghaladták a húzolóiga lehetőségeit. Azóta toltunk mi már mindenféle talicskát és szekeret, ez a sokrétűség a poli tológia. A sok rétűség lehet az összekötő kapocs a mező gazdaságával sőt az időjárással is, a tológusok egy része ma már a szelet is képes.

Vajh, tudja-e derék tológusunk, hogy a csövet leginkább csak húzni lehet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük