Befejezet

Akkor ennek vége. Az ezek fejezetet lezártuk?

-Legalábbis több szót nem ejtenénk róla. Új fejezetet kellene nyitni. Az lenne a címe, hogy “Mi a faxért engedi egy bamba többség, hogy nyilvánvalóan bűnöző hajlamú szocio-pszichopata dilettánsok belepofázzanak a mindennapjaiba?”

-Jó cím. Kicsit hosszú…Most írjuk meg?

-Á, dehogy. Még befolyásolná a választásokat. Most van az iskolakezdés, a gyerek először fog történelmet tanulni. Azt tervezem, hogy Hawking példáján megírnánk A történelem rövid története c. segédletünket. Nagyjából annyi lenne benne, hogy “amikor a mezőn voltak, rátámadt Kain a testvérére, Ábelre, és meggyilkolta. Ezért jelet tett az Úr Kainra, hogy senki se üsse agyon, ha rátalál.”

Így azután káinok sora foglalatoskodik napjainkig ábelek agyonütésének egyre raffináltabban kifundált módozatataival. Így eshet meg, hogy apró káin arra ébred egy reggel, hogy “nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot – ami a magyar nemzet e világi országa –, és nagy O-val is, az országot, Isten országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek.” – tinktura meg sehol, de a billogot a hazafiak,  beavatottak látják…szümtükkel mik vogymuk.

-Innentől már nem is érdekes…

-Télleg nem. Nem is érdekel senkit. Azért lesz rövid.

-Térjünk vissza a “Mi a faxért engedi egy bamba többség, hogy nyilvánvalóan bűnöző hajlamú szocio-pszichopata dilettánsok belepofázzanak a mindennapjaiba?” című fejezetünkhöz. Gondolod, hogy a bambák…

-Hátha. Itt van mingyá egy kedves antipatikus tevagyalegény, tokody pajtás éppen kivágná az összes kanadai nyárfát a fővárosban- hogyaszongya: “A gyakran nagyon sűrűn szálló nyárfavattát könnyű belélegezni, ami irritálja a nyálkahártyát, emellett könnyen a szembe is kerülhet, a talajon összegyűlve pedig erősen gyúlékony.” Namost ez a baromság tizenkilenc támogatóra lel a fővárosi közgyűlésben két normális ellenében. És ha egy ilyen félnótás…

– Várjá!..ez lenne a váltás??…és ez még a jobbik…milyen lehet a többi ??

– Ez lenne. Kűggyünk a legénkének szívkűdit…

-Tán megírja neki a jó anyja, hogy házuk előtt áll-e még a nyárfa, meg hogy arrafelé milyen nóta járja…

-Ja…”Csak annyit kérek, tőled, ha érted Ne vágj ki minden fát Legalább néha- néha lazíts egy félórát…” hehe…

-Ezek nem tudnak pihenni. És mi még azt hittük, mi vagyunk/voltunk a Nagy Generáció.

– Ez már történelem. Most ŐK a nagy)G N(ER)áció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük