Korona káté

K. T. Zelenay elsőkötetes író szerint kétféle ember létezik: aki hiszi, hogy a Szent Korona természetfeletti hatalommal bír, és aki még nem tud róla.

“Egyes elméletek szerint a magyar koronázási ékszer egyfajta naptár, amely a világtörténelem minden fontos dátumát kódolva tartalmazza, ezért rokonságban áll a maják naptárával, az egyiptomi piramisokkal vagy a Stonehenge-el. Mások szerint a Szent Korona egyfajta kondenzátor, és a felépítése szerint alkalmas arra, hogy valamiféle energiát felvegyen, tároljon, illetve átadja azt viselőjének.

Témánál vagyunk. Bélával egyetértésben, mostantól próbáljuk távolságtartani magunk aktuálpolitikai kérdésektől. Amennyiben politikai szereplők valamiképp írásainkba keverednének, hát az legfeljebb a lé és kanál misztikus együttállásával magyarázható.

Ami fenti témát illeti, korábban mi is megemlékeztünk már erről-arról a magunk igen tudományos, műkedvelő módján. Aztot például eddig nem sejtettük, hogy a bolygókerengésre bazírozott földi időámítás (univerzumi összefüggésben nem éppen a non plus ultra, de ezt kell szeretni) valójában az Ereklye által kódolt törvényeknek van alárendelve.

Nem csak mi, de számtalan történet író sem sejtette, hogy miközben összehord hetet-havat a “széles fejsze mosolyog”…izé..mármint az Ereklye.

Ami a kondenzátorozást illeti, jobb a helyzet. Széles Fejsze szolgálója ugyanis sejt valamit. Mi is sejdítünk, persze inkább összesküvést. Nevezetesen azt, hogy az Ereklyének mi, halandók, csak másolataival kerülünk bármiféle kontexusba. Az eredeti természetesen Máriánál van, személyesen hozza el a Sicambria titkos mélyén megbúvó Grane palotában rendezett szeanszokra, melyen a Kiválasztottak sorra magukhoz veszik, hogy feltöltődjenek.

Fiatalabbak még megérhetik, hogy a kiválasztottak egyike immár fehér lovon, piros-fehér sávos lobogóval a nyeregkápán, beléptet a Vatikánba és hazahozza a Sixtus kápolnát, benne Attila koporsójával. Nehéz lesz, mint egy kopor(* só, de Máriáért mindent!

(*Sziriuszi mértékegység

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük