Róka rege

Tudjukki azt állította, hogy a nyugati demokráciák túlvannak a delelőn. Ennek pedig a politikai korrektség térnyerése az oka, ami a magunkfajtának “magyar fajtának eleve nem tetszik.”

“A liberális szellemi irányzat szembefordult a demokrácia eszméjével” – mondotta szellemi magaslatából szertelátón. Sorosokhoz – húzdkirögtönhülyevagy? – jóvan huzommár… – Világhálózathoz, Habonyokhoz médiagurukhoz, senki által meg nem választott polgári körök, szervezetek vezetőihez került a hatalom.”

Ezek az országokat pályaudvarrá alakítják, amelyen át bárki szabadon járhat-kelhet. És aztán beengedik a rókát a tyúkólba. Nem leszünk tyúkól. Ez a magyarok programja. Mikor bejön az a vonat a pofám majdnem leszakad, fakadnék nótára amúgy Rózsisan, csak hogy aliteráljon a rókára. De várjá’ csak, tudok jobbat.

Róka rege róka.

Három görbe legényke, Tojást lopott ebédre, Lett belőle rántotta, Az EU lerántotta. Egyik szidja gazdáját, Másik meg a fajtáját, Harmadik az ükapját, Hozzávágja kalapját,…amikor csak lehet.

Róka rege róka.

Másfelől viszont értelmet kap az aligarcák leküzdhetetlen kastély-vásárolhatnéka. Mecsoda rókavadászatok lesznek itten nemsokára felebarátkáim ! Ott leszünk minden tyúkólnál ! -adja ki hamarost a jelszót a Főnök jobb és bal keze, a Főnök pedig baráti körben elmorzsol egy kukoricát könnycsepet, felidézve a szép napokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük