Kamupárt

Mostan, hogy kitört a zuborkaszezon, ideje, hogy komolyan vegyük magunk, és belefogjunk a pártépítésbe. Bélának mostanában nem sok hasznát veszem, részint mert folyton veszteséges, amikor meg nem volt az, akkor sem adta oda. Önként. A hasznot. De közösen azért használhattuk.

A fészbukon céloztunk rá, hogy vannak ilyen ambicióink, de nem találtuk el. Választásunk jelenlegi rendszerében a kamu párt azért jó választás, mert ha nem érjük el a szükséges parlamenti bekerülési küszöböt, legalább szavazatot vonunk el azoktól, akik esélyesebbek. Így sem egyszerű a dolog, de megfelelő számú mérhetetlenül tájékozatlan szavazó elméletileg a parlamentbe is juttathat bennünket, hol is azután szembesülhetünk azzal, hogy ha nincs kétharmadunk, szart se ér az egész.

A nehézségek mindjárt a névválasztással kezdődnek. Béla szerint a B&L(kamu)P túl rendhagyó ahhoz, hogy beilleszkedjünk a mai eszmevilágba, úgy, hogy a közgépnép is megértse, mit kívánunk képviselni. Sok álmatlan éjszaka után (mondjuk én végigaludtam ezeket) valamék reggel egy dalocska vette be magát (tudjátok, olyan kényszeresen, nem tudod miért, nem tudsz szabadulni tőle) a dudolgathatnékomba…hmm…és Béla mindjárt ráérzett, ez az.

MDnP leszünk, bontsunk zászlót !

-Magyar Dózsa(népe) Párt…nem teccik.

-Mi bajod vele? Magyar is, történelmi is benne a nép, mint a kábéenpébe és legalább annyira..

-A Kábékatnépeket inkább hagyjuk az ő állami hitükkel. Állami hitekből semmi jó nem származik.

-A magyar nem kéne az elejére. Simán Dózsa Népe?

-Simán Dózsa? Nem ismerek ilyen nevüt. Ja, hogy egyszerűen?. Snassz. Olyan, mint egy téesz. Mégis csak kellene valami emelkedettség, marad a magyar.

-Lehetne a dalocska az új himnusz. Sokkal biztatóbb, mint a busongó. A Dózsában eleve benne a vereség, már meg vagyunk bünhődve, jöhet a jólét, függetlenség szép Magyarországa.

-Bontsunk zászlót.

***

Most, hogy zászló kibontva, hogyan tovább.

-Hát, őseinknek akarata jár tevelünk. Meg a papírmunka. Kell még kilenc tag, hogy bürokraták ne kötözködjenek a bejegyzésnél. Azután mindenki nekiindul és szerez újabb tagokat és kér mindenkitől száz forintot. Ennyit csak megér egy civil párt, vagy nem?

-Nem. Vagy párt, vagy civil.

-Jó, akkor a bejegyzéssel várhatunk. Miután a célunk a jelenlegi kormány leváltása mellett a dózsanépjólét független szépsége, a gyűjtést addig folytatjuk, amíg a 6millió tag összejön, különben nem lesz alkotmányozó többségünk. 6millió x 100 forint az 600millió, a többit brókermarcsi intézi.

-A börtönből?

-Ja. Legalább szem előtt van. Kap egy arcszoláriumot meg egy laptopot. Felvesszük az állami támogatást

-Nem vesszük fel. Nem leszünk gyirmót gyarmat. Pártként is civil maradunk. És győzelem esetén a száz forintot is visszafizetjük, vagy közjóvá írjuk.

-Ugorjunk. Mi legyen a többiekkel ?

-Eevannak azok az összefogócskával. Mire észreveszik, hogy gugzs a ház, a ház már a miénk.

-Ne szaladjunk ennyire előre. Még nem is ismernek bennünk…

-Amint elkezdünk pénzt gyűjteni, rögtön ránkizgul a média. Néhány egyenesbeszédelgés már hírtévébehoz, elég ha annyit figyelemfelkeltünk mint a bokrosbajszos, hogy a momentán kormány lop és gonosz és nekik az a programjuk…izé..szóval a jelenlegi lop és gonosz. Vagy fordítva. Még az is lehet, hogy fánkos Timi kikunyerál nekünk egy pruckdózsacsatornát, majd telerakjuk nyerőgépreklámmal, Kürt szava harsog híradóval.. meg ami kell. Lesz rajta játék is, Izzó vastrónok harca, meg havas Szupermárió a gyengébbeknek. Meg..

-Ne merüljünk bele. Már így is lesre futottunk, lenget a pártjelző…Hol lesz a székház?

-Meglesz az is. Kayáéknak van egy használaton kívüli, de ha valaki tud egy ócó házat amiben legalább két szék van.. + árnyék..,olyan papcsák féle…a popcsink nak.

-OK. Munkára. Tárd ki a szived, reánk tégy hitet, nálunk csak egy százas ez a dal.

***

-Még mielőtt a köz, lakáj, bulvár és troll média reánk veti magát és felteszi az égető kérdést, tisztáznunk kellene valamit.

-Vigyázó szemetek MDnP-ra vessétek..hehe..

-Szó, mi szó, elég szemetek tudnak lenni…

-Az összefogás kérdésére gondolok.

-Össze fogunk veszni..

-Nem fogunk. Történelmi tanulságaink vannak. Őseinknek, (Akar, Ata) jár teve…

-Teve az nincs..csak két púp lenne a hátunkon..

-Na, elég a hülyeségből. Az összefogásról van szó. Mármint az un. ellenzéki összefogásról. Ezek úgy össze fognak bacni mindent, hogy abból tisztességes kormányváltás nem sikeredhet.

-Ezen már túl vagyunk. A mi paradigmánk szerint az elmúlt harminc évben közhivatalt betöltő személyek közül senki sem lehet pártunk tagja. Persze 100ezer forintért számukra is kapható lesz leszerepelési kötvény, amiben ki lesz kötve, hogyan, miben kell támogassanak bennünket.

-Kaszálni fogunk…Jó lesz majd szóba állni kaszás népünkkel, mert a nyár heves..

-Vagyis, nem kívánunk összefogni senkivel. Miért is tennénk? Közéleti senkijeinknek 30 év alatt sikerült morális Mohács-ig vezetni az országot, míg harmadunk harmadával hadakoz, a maradék a Szulejmánt nézi. Bár az ország fölülről nézvést megvolna, mert sanda tekintetű Fugger toldozza, foldozza, Szulej mán a spájzban van. Oszmán akkor minek a drótkerítés?

-Hehe…a félig üres vagy félig tele parodontax paradoxon esete. Rabok vagyunk, vagy szabadok…

-Ez a kérdés. Válasszatok! Minket.

***

-Ideje lenne megszólítani leendő választóinkat.

-Hőkölő harcok népe! Minden igának barma !…

-Na, ettől boldogok lesznek..

-Mér’? Ma is itt ülnek lomhán, petyhüdten, miközben fejüket, jussukat, szivüket kobozzák, ha néhányan nem kiáltoznánk, azt se tudnák, hogy őket pofozzák. Nem akarom, hogy boldogok legyenek. Lelki szegénységre vallana odatartani másik orcájuk is.

-Hagyjuk. Inkább ne szólítsuk meg őket. Úgy is mindegyik mást akar hallani.

-Adyt meg egyátalán, gondolom. Pláne, hogy így beolvasott…

-BLúzser Gazsó ?

-Mi van vele ? Eeefogyott a babérlevele ?

-Hehe…a krumplifőzelék legyen krumplifőzelék. Babérlervél, az kell bele.

Állítólag megírta a 21.század költői-it. Ne fogjon senki könnyelműen a rímek kergetésihez, Nagy munkának lát az, ki laptopot kezéhez vesz. Ha nem tudsz mást mint rinyálni, ez se jó meg az se jó, Nincs rád szükségünk. Szegődj a Simicskáhó ‘Pusztán csak bújdosunk, mint hajdan a dózsanép bújdosott, S követte,

-S követte??…

-Idáig jutott. Elakadt Istennél…Most bújdosik.

-Nem kell félteni. “Egy gyárkémény meszelt ormán, egy hétig elvan reszelt tormán”.. Elő kéne keríteni. Ha befejezné, lehetne kampányversünk. Valaki elszavalná a mauzóleumkertben az első nyilvános tömegrendezvényünkön.

-Beszédet akarsz mondani?

-Gondoltam, majd te…

-Nincs hozzá origamim orbánumom…

-Orgánum. Nem kell. Feltalálták a mikrofont.

-Na ja…és mit mondjak Nekik? Bontsd ki zászló már volt…

-Jó hogy mondod…Új zászló kell. Ami nem lobog, hogy a KonczZsuzsi is elégedett legyen…Ki kell fejeznie, az általunk bevezetni kívánt új államformát.

-Álomforma. Milyen színű lenne az új zászló?

-Fehér. Abban minden szín benne van.

-Megadjuk magunk??-Magunknak mindent…ja…nem magunk. Nekik. Nem sima fehér. De elébb tisztáznunk kell a szimbólumokat.

***

-Semmi szokatlan. Eltekintve az alapszíntől. A mi közigazgatási alapunk a mai is létező, a drágán, de nem túl hatékonyan működő régiós felosztás. A régiók teljes önállóságot kapnának (pl.Svájc) így egyfajta Magyar Régió jönne létre.

Ennek megfelelően a zászlón megjelenítenénk címerként a modern történelmi Magyarországot jelépező kokárdát, valamint az öt régiót jeképező csillagokat. Valami ilyesmi..

-Nincs új a nap alatt.

-Miért kellene kitalálni azt, ami ki van találva, és működik is? Átszervezni sem lesz egyszerű. A pénzről nem is beszélve.

-Kérjünk még száz forintot..?! Egyébként nem teccik. A zászló.

-Nekem se. Még átgondoljuk. Esetleg egy nemzeti konzultáció?

***

-Ami a pénzt illeti, na, az szép cirkusz lesz. 1 166 357,1 millió forint hiánycél és 26 936,3 milliárd forint államadósság mellett. (*) De ez legyen a közgarázdák gondja. Nekünk bőven elég, ha azzal foglalkozunk, hogyan rúgunk ki minden állami vezető beosztású kollaboránst osztályvezetőig bezárólag.

-Ez meg a leendő régióvezetők gondja. Hogyan lesznek híva? Kormányzó? Kan cellár? És ha nő az illető?

-Prime Regioner. Vagy Regioneuse. Régi jó elnevezések. Magyarul ispán. Övezeti elnök. Ö vezeti az övezetet. Mittudomén?!

-A Mittudomén jó lesz. Mindjárt lehet domain is @.regio.hu

-Majd kialakul. Időnk van. A 18-as választások bárhogyan alakulnak mindenképpen szartaposás lesz. Ha kétharmaddal nyer a Fidesz, azért. Ha nem, azért. Ha az ellenzék összesen szerezne kétharmadot (de nem fog) talán lehetne valami parlamentféle. A Fidesz mindennek keresztbe fog tenni, amíg létezik. A nemlétezéséhez pedig nem vezet demokratikus út. Polgári Magyarországot nem lehet felülről építeni. Meg lehet próbálni. És időbe telik.

Az Egyesült Államokban ez nemsokára esedékes. “A 2081-es évben (…) már mindeki tényleg egyenlővé vált. Nem csak isten és a törvény előtt voltak egyenlők. Minden lehetséges módon egyenlők voltak. Senki se volt eszesebb, mint bárki más. Senki se volt szebb, mint bárki más. Senki se volt erősebb vagy gyorsabb, mint bárki más. Ez a mindenre kiterjedő egyenlőség az Alkotmány 211-es, 212-es, valamint 213-as módosításának és az Egyesült Államok esélykiegyenlítés-ügyi minisztere keze alá dolgozó ügynökök szakadatlan éberségének volt köszönhető.”(**) Hehe.

-Vót má ilyen. “Ha majd a bőség kosarából”…

-Álom. “De minden álomnál több a valóság” …Jókai le is írta a mégis mozog előszavában.

“Eppur si muove! Mikor Galilei ezt az emlékezetes mondást tevé, megdobbantá lábával a földet; éppen csak ezt a kis darabkáját a földnek felejté el megrúgni, amit itt a Kárpátoktól a Dunáig kikerekítve fekszik; az egész föld megmozdult, hanem ez az egy darab állva maradt. Körülötte minden oldalon a nálánál boldogabb országok előre, a boldogtalanabbak hátra, de valamerre mindnyájan csak haladtak; egyedül Magyarország állt egyhelyben, és az volt a virtus, az volt az állambölcsesség, az volt a tudomány, hogy helyéből ki ne mozduljon. Életföltétele volt a vis inertiae; a tétlenség ereje: “Aki jól alszik, annak jó lelkiismerete van; akinek jó lelkiismerete van, az jó ember: tehát aki alszik, az jó ember.”

-A mai állambölcsesség tele van jó emberekkel. Innen nehéz lesz nyerni. Ezek ugyanis álmukban is beszélnek.

(*)http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1600090.tv – 2016. évi XC. törvény

(**) K.Vonnegut

***

Térjünk vissza. Csináltam másik zászlót.

Azt mondtam korábban, a MDnP egy új modern Magyarországot képviselne. A modern Mo.-t én 1848-tól, még inkább 1867-től eredeztetném. A történelmi Magyarország a natio fogalmának megalkotása előtt nehezen körülhatárolható valami.

-Kihagytad a Szent Koronát. Ki leszünk átkozva. Rengeteg választó elvesztéséről nem is beszélve.

Ismersz. Csak bajt hozott ránk. Ami a választókat illeti, elvesztek azok már korábban. A hitet választották. A mai állam ezért 1720millió forint támogatásban részesíti őket. További közel 36.000 000 000 jár azért, hogy legyen hol, kivel. Hinni. Meg még 5267,1millió, hogy legyen aki elosztja a hitfenntartók között. Hitarányosan.

-Ne menjünk bele. “Jólétben, független, szép…” Zászlónk a függetlenséghez kapcsolódik. Hogyan leszünk függetlenek? Gondolom, a huxit nem opció, az EU-ból nem szeretnék kimaradni.

-Még négy év Oriási Vezérékkel és ez már nem kérdés. Eeemegy a hozomány és megmarad Ő. Nem, nem, nem, nem megyünk mi innen el, mig a házigazda…De, komolyra. Valami svájci féle semlegességben gondolkodjunk. Kilépnénk a NATO-ból. Nem nagy haszon, alig 5 milliárd. Ha a honvéd vezérkartól is megszabadulnánk, az már igen, üszkve 74milliárd.

-Ésakkor ki véd meg minket, ha ránk tör az ellene?!

-Hát, aki Svájcot. Ahogyan a nótahimnusz is mondja. A Jólét.

-Hehe. Ahhoz itten sokaknak jobblétre kéne szenderülni.

-A mi dolgunk az, hogy hagyjuk a régiókat jobblenni. Az emberek természetes igénye a jobblét. Hagyni kell őket, hogy meg tudják valósítani. Egyfajta korlátozás természetesen kellene, különben megint királyok, hercegek, grófok, naplopók és burzsoák képződnek oligachailag. Minden vagyon a “dolgozó népé”a régióé. A magántulajdon progresszíven adózik, az adóbevétel is a régióé, ebből kell az elkerülhetetlen szövetségi intézményeket is finanszírozni.

-Szerintem a jobblét alapja a munka…job-lét..

-Erre már az OriásiVezérség is rájött. Munka alapú társadalom. Csak ott a bibi, hogy attól, hogy ŐK és Övéik lopnak nem dolgoznak nem lesz általános jólét. A MDnP akár a magyar dolgozók Pártja is lehetne, volt már efféle, amikor is minden magyar dolgozott kvázi teljes foglalkoztatásban. Ez számunkra is elsődleges, ha már néppárt akarunk lenni. A nép arra való, hogy dolgozzon, mi pedig azon kell legyünk hogy szolgáljunk. A teljes foglalkoztatottság nem valami álom kategória. Bizonyos tanulmányok szerint “a ténylegesen hasznos munkát végzők (az 50% harmada) idejük egyötödét fordítják munkára, és összehasonlítjuk mondjuk egy “teljes társadalmi időalap”-nak nevezett fogalommal (1 fő x 24 óra), kiderülhet, hogy a munkavégzés mindössze 3,5 százalékot tesz ki.” Eképp a dolog egyszerű, a teljes foglalkoztatás csak időbeosztás kérdése. A rendelkezésre álló munkaerőt kell úgy időbeosztani, hogy mindenkinek jusson. Kamuszámmal: ha van hárommillió munkahely, és kell még egymillió, akkor a hárommillióra jutó munkaidőt négymillióra kell osztani. Meleg csákányváltás.

-Kizárt. Egy szaros metrókocsit se sikerül hónapok óta megjavítani, mosmeg jönne három szaki egy műszakba, oszt csak konzílium lenne…

-Fődhöz vagy ragadva. Ez itt a huszonegyedik század. Jön V.I.K.I és megcsinálja.

***

 -Megütötte a szemem, egy mondat…”a ténylegesen hasznos munkát végzők (az 50% harmada)..” hogy képzeljük? kétharmad micsinál ??!

-A tél dere ütötte meg…a fejedet…Micsinál? Hát balettáncol. Miért ne? Ha minden hasznos munka el van végezve, termelékenység, innováció, gdp az egekben, jólétben, független, szép Magyarország pávatáncol balettáncol. Már ha akarunk ilyesmivel vaszkalódni mint termelékenység, verseny. ..”az ország bajaiért mindenki felelősebb, mint az itt élők saját maguk. Az emberek meggyőződése, hogy a magyarok különleges tehetségük okán többet érdemelnének.” (*) Hagyjuk őket jobban teljesíteni, a kapitalisták meg csak rohanjanak tovább a vesztükbe.

-Bezárkózunk önfenntartásra?

-Kerítés már megvan. A turizmus jelenleg úgy 380 milliárdot hoz a konyhára, meg a vendégágyakra. Gdp arányosan majdnem háromszor annyit mint a mezőgazdaság. Ha ezt továbbfejlesztjük és a turistákat kaszálni, kapálni is engedjük, ez akár megduplázható. Azután, itt a krumplieves. Az ország kumprileves igénye 600 000 tonna, mínusz víz. Ez megterem idehaza. Kumprit nem exportálunk, etessék Sorosékat a kínaiak. Vagyis a krumplitermesztés hasznos munka. A balettos teljesítheti hasznos munka kötelezettségét például krumplitermesztéssel. Erkélyen is lehet.

-Mennyit hoztunk eddig össze?

-116 milliárdot.

-Csak az államadósság 27000 milliárd. Kell még 26884 milliárd. Plusz költségvetési hiány.

-Haggyá a zállamadóssággal !

-Én hagynám. Fizesse a Soros. De össze is tudnánk dobni.

-Tudok jobbat. Eladjuk névértéken a Mérsárosnak. Dobják ők össze strógerok haverokkal.

-Na, várjunk csak…”hasznos munakötelezettség”…ez eléggé fenyegetően hangzik. Már-már kulturális forradalom.

-Balettforradalmi Dózsanépe Kormány leszünk..hihi..

***

Energia.

Az egyetemes Teremtő aki kitalálta az éteri elrendeződéseinket és a földi energiák, energiahálók, aurák, kisugárzások, energiavezetékek, éteri szférák milyenségét, összetételét. Miután a teremtés folyamatos, mindannyian teremünk bizonyos keretek között. A teremtés lényege az elkülönülés. Ahhoz, hogy bármi új létezhessen, előbb létre kell jönnie, azután el kell válnia attól, ami létrehozta.

-Jóvan. Krumpli, dinnyét, gabonát nem kell vennünk. Eszünk ami van, és akkor amikor van. Unortodox jólét lesz. Mi van az energiával ?

-És jólétben, független energia. Stratégiai szerződést kötünk a LHET Zrt -vel. (*) Ezzel nem is kell foglalkoznuk a továbbiakban. A régiók a meglévő erőművekkel azt tesznek amit akarnak, a lakosságnak annyi a dolga hogy teremtsen, azután elkülönüljön, hogy a teremtmény agyon ne csapja. Az energia magától törekszik a kiegyenlítődésre, oda megy ahova kell.

-Rezsicsökkentés ezerrel.

(*)www.facebook.com/Leidecker-Helga-oldala-1862964713936447

***

-Hogyan is állunk? Mármint a pártépítéssel.

-Alulról építkezünk. Lehajoltunk a szent humuszig, mire kidugtuk fejünk a dudva, muharból, mindenütt égignyúló giz-gazok. Média nyilvánosság kell.

-Be kell indítsuk saját lapunk. Hátha megmozdul valami.

-Miből? A hősi időknek vége. Emléxel Jókaira? “Magyar folyóiratot adni ki, közönség nélkül, kiadó nélkül! Jó szerencse, hogy egy áldott nyomdász vállalkozott rá, hitelbe nyomtatni a lapot, s az előfizetéseket felszedni. Csekély közönségnek írtak. Három-négyszáz előfizető jelentkezett. Hogy is lehetett volna kívánni, hogy olyan folyóiratnak nagy közönsége legyen, amely nem közöl divatképeket, mely nem közöl napi pletykákat, mely nem hízelkedik a magas köröknek, mely nem foglalkozik érdekes botrányokkal mely nem politizál, mely egyedül nagy és nemes eszmékkel akar hatni.”

-Miből? Hát, reklámból. Mint a többiek. És mi éppen politizálunk. Meg is látszik az olvasottságunkon.

-Mit vártál? A fészbukon csak az ismerőseid olvasnak, (már akit nem sértettél meg..) meg az a néhány szerencsétlen aki abban az öt másodpercben a kezdőlapra kattint amikor még nem takart le a menetrendszerű falvédő, vagy megosztás.

-Ezért kell a száz forint. Kapjon valamit a párttag a pénzéért. Kűdünk nekik ingyenes úúságot..

-ÚÚságot, mi? Lapot. Röplapot, legfeljebb…

-Meghekkeljük habonyékat. Önkénteseink beállnak Kloaká Lokált-t terjeszteni, oszt mindenikbe egy DN(k)P röplap a dudva-muharról és az aktuális népszavazási kérdésünkről: Hát nincsen itt virág?! És virágvasárnapokat is rendezünk, elébb lócsiszároknak, majd…

-Na, észnél!! Nincsenek is csiszárok. Az utolsó nemrég lett olasz konzul kétmilláért. Hazahozzuk, 24millával beljebb vagyunk évente. Egy családi ház, kisorsoljuk a Sorsok Háza megnyitóján. (…”a zongoránál Schmidt Mária Pepita Offélia…áll és gitározik..”

-Most kéne, hirtelen. Lenne pénz röplapra…

-Hírtelen nem lehet, vezető hír lenne a Harsonában…Egy jó csiszár virágvég vasárnapja…

-Elég a fecsegésből. Vár a munka.

***

Mostan, hogy OrjásiVezér újra előhozta a Centrális Erőtér fantasy trailert, el kell gondolkodnunk a Dn(k)P leendő külpolitikájáról. Addig ugye eljutottunk, hogy leendő új Magyarországunkat régiós únióként képzeltük. A Centrális Erőtér korábban a Hí(be)hozó kiszivárogtatásában már szerepelt ezeken az oldalakon, nem kommentáltuk akkor abszurditása miatt. Orjásiaktól azonban bármi komolyan veendő, még akkor is, ha maga az elnevezés önmagában is abszurd, merthogy ezeknél valami genetikai anomália miatt nem bizonyítható egyértelműen van-e ilyenjük. Ja. Orja.

A Misegrádi Lények legutóbbi zabálkozóján alighanem kerülték a témát, mint ecceri mnb elnök a közpénzdefiníciót. Ha a térképre pillantunk, nyilvánvaló, hogy miért. Bezzegországnak megvan a maga baja. A DN(k)P természetesen tisztában van a realitásokkal. Mivel a régiós unió államszerkezete ezt megengedi Szlovákia lehet a hatodik régió, természetesen a régiókat megillető összes jogokkal és kötelezettséggel. Ja, és kapnak még egy fehér lovat életnagyságú palvinbarbibabával a nyeregben..lóvátétel fejében.

Bevalljuk, a koncepció nagyon úgy néz ki, mintha a DN(k)P a Centrális Erőtér vízió befogadásával a jelenlegi orjázó kormányzó párt felé orientálódna. Nem így van. Mindössze nyitottak vagyunk bármiféle anarchiára. Nem tehetjük meg, hogy ne keressük a megoldást a kétsebességes európai kihívásra. A világ első (jólétben, független, szép) kör alakú államának létrehozásával pedig egyszer és mindenkorra szemétre dobjuk történelmi átkainkat.

***

Kérdem Bélát, mert rábíztam a sorosozást sorozást, hogyan állunk a taglétszámmal. A taglétszám teljes, aszondja, a mihezképest abszolúte mellőzésével. Most akkor mennyi?

-Teljes. Teljesen ketten vagyunk. Ha van kétfarkú, akkor lehet kéttagú is, nem?

-Nem lehet, hülyegyerek, akkor nem párt, hanem tandem. Viszont nem lesz gond a küldöttgyűléssel. Szék, ház van, két jó ember sok kis helyen is affér elfér.

-Igaz is, mi volt az előbbi hablaty a köralakú Magyarországról? meg a centrális lőtérről?

-Ja, az egy kis agymenés volt trianonistáknak. Ami meg a lőteret illeti, már nem olyan vicces, ha már írni, olvasni nem tudnak az ebadták, valamire csak jók lesznek.

– Alakul az orbánjugend. Lesznek éles gyakorlatok is?

– Mi is azt mondtuk, az elején, semlegességünk mellett svájci mintára honvédenénk.

-És mi van a trianonistákkal?

-Semmi. Nyalóka(*) elrendezte. Az “Osztrák-Magyar Monarchia már nem létezik”, lejárt a finomkodásnak és annak az ideje, hogy mindenféle kancellárok nekirongyoljanak Orbániának.

-Hehe. Kíváncsi leszek, mi lesz a reakció amikor a trianonisták nekirongyolnak szerbeknek, szlovénoknak, horvátoknak, szlovákoknak, románoknak, morváknak, ukránoknak…meg akinek még kell.

-Még megérhetjük, nem kell aggódni. Addig még lehet kerecsent mosdatni, de a DN(k)P minden ilyen történelem-hamisítástól elhatárolódik.

-Lesz kerítés is az elhatárainkon?

-Nem lesz. Minket népek vesznek körül. (*)

***

Nemrég megkeresett bennünket Ree Porter, (Ree annak annak a nálunk is ismert angolfrász Demokarikatura napilapnak vezető véleményformálója, mely lap arról nevezetes, hogy mindig tud tiszta vizet önteni a nyílt kártyák közé) adnánk-e exkluzív interjút a lap számára. Ez természetesen visszautasíthatatlan ajánlat egy médiaterror alatt sínylődő kiskapus kiskamus párt számára. Örömmel mondtunk igen, pedig nem ez volt a kérdés.

-Miért tartjátok fontosnak pártnevetekben a (k)amu hangsúlyozását?

– Különben nem vennének komolyan. Láttuk, mi lett azokkal, akiket komolyan vettek. Sohasem hazudtak akik hazudtak éjjel, nappal, minden hullámhosszon, ma pedig mindez jelenidő.

-Szerintetek lehet politika hazugság nélkül?

Nem lehet. Ezért szorgalmazzuk a minősített igazmondás fogalmának bevezetését. Külön szak lesz az Államtudományi egyetemen, a hallgatók nem doktori, hanem Mi. címmel végeznek és csak az államigazgatás bizonyos területein foglalkoztathatók.

-Nem akartok kormányzó párt lenni. Hogyan képzelitek?

A régiók önállóak. Természetesen lesz szövetségi kormány. Állandó tagjait nem pártreferenciák, hanem emberi, szakmai alkalmasság szerint közös megegyezéssel válogatnánk össze. Szükség esetén ezek a személyek hívhatnák össze a szövetségi parlamentet, amelybe a régiók választott első vezetői és az adott kérdésben leginkább kompetens delegátusai vennének részt. A párt egy megfigyelőt delegál, esetleges koalíció esetén további egyet-(egyet), a továbbiakban nem avatkozik a munkába, de visszahívási joga van.

>-Mi lenne az első dolgotok ha valami csoda folytán kormányalakítási helyzetbe kerülnétek?

Nem csoda kell, minimum kétharmados választói akarat. Első dolgunk lenne, hogy türelmi időt kérnénk, illetve felállítanánk egy ügyvezető kormányt. Show must go on…A régiós választásokat törvényileg és technikailag elő kell készíteni és lebonyolítani. Amikor a törvényhozás összeáll, meg kell szövegezni a jelenlegi alaptörvény helyébe lépő Régiós Alapszerződést. Ha az Alaptörvényhez elég volt egy Szájer meg egy laptop, nekünk is menni fog.

Nem tartotok attól, hogy káosz lesz?

De. A vesztesek mindent el fognak követni, hogy legyen. Az ügyvezető kormány nehéz napok elé nézhet. Annál is inkább, mert ahogyan deklaráltuk, a régi adminisztrációt alaposan megkurtítanánk. A kulcsfontosságú szervezetek állományának azonnali feladata lenne az új vezetők kiválasztása saját soraikból, hiszen ők ismerik a saját területeiket. Pártelkötelezett személyek szóba sem jöhetnek. Egyébiránt meggyőződésünk, hogy egy ország kormány nélkül is múködőképes, lásd olaszok, 70 év, 64 kormány…

Majd fényesül görcse…Harminc évi társadalmi, morális rombolást kellene helyrehozni.

 Mi következik?

>Kell még pár(t) tag, á 100 forint. Dózsa népünk győzni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük