Készültség

Orbán készül valamire – mi lesz velünk a népszavazás után? – latolgat valamelyik rémhírerjesztő. Hát, Ő lesz velünk. Másfelől, mivel előszeretettel azonosítja magát Magyarországgal – velünk – még az is lehet, hogy mi leszünk magunkkal. Általában jól elvagyunk magunkkal.

Mi, magyarok. Úgy látszik, ez a közös bennünk, az elvagyás. Kivéve azokat akiknek nincs ékezetes betű a billentyűzetén. Egyes vizionálók szerint a Készülő előrehozott választásokra készül. Persze nem, mi értelme volna, már elő is adta. Úgy is Őt fogjuk választani, bár én nem. Akik másként vélekednek, kutya rosszak matekból, honismeretből, erkölcstanból és még sorolhatnám, de minek egy egészkétharmad országot sértegetni, arra itt van a VP. (*

Ami a matekot illeti.

Van itt mostan, kétharmados parlamenti többséggel a VP + aki feloldozza, modjuk kb. 2millió szavazóval. Ahhoz, hogy másképp legyen, kell 5,33 millió ellenszavazat. Valakire. Valakikre. Ez lenne az un. Ellenzék. El van képzelve? Mert amennyiben az Ellenzéknek nincs kétharmada, a VP működésképtelenné teszi, ahogyan tette korábban, ha teccünk még emlékezni a konstruktív ellenzékre.

Valakire nyilvánvalóan nem lesz 5,33 millió voks. Játszunk el a gondolattal, hogy 5,33-ak fel tudják dolgozni a szöveges példát és arra az eredményre jutnak, hogy ha nincs Valaki akkor Valakiket kell választani. Kicsit lazább lesz a számtan. Mostaniak elvisznek 2-2,33-t. 3 millióan kellene nagy odafigyeléssel Többek-re voksolni, abban a reményben, hogy összeállhat egy nagy koalíció, akinek 2/3-a lesz VP ellenében és békés együttértésben hozzák helyre az eddig rémálmot.

El van képzelve?

Ezzel át is váltottunk az erkölcs passzusra. Már ha beszélhetünk efféléről a politika világában, írja épp ma az Europakávézó. És sorolhatnánk a névsort, ha lenne valami tanulsága a dolognak. “A politika az a tevékenység, amelylyel a hatalom megosztását befolyásolni lehet, amellyel a hatalomból részesedni lehet, illetve amellyel az állam vezetésére hatást lehet gyakorolni. Márpedig az állam az a szervezet, amely a legitim erőszak monopóliumával rendelkezik. Vagyis az a szervezet, amely egyedül jogosult arra, hogy akaratát erőszakkal is rákényszerítse másokra, oly módon, hogy az általa alkalmazott erőszakot a közösség jogosnak ismeri el.” (Hack P.)

A királynak, aki uralkodni fog felettetek, ez lesz a hatalma: fiaitokat elveszi, és szekér vezetőivé és lovasaivá teszi őket, és szekere előtt futnak. Ezredesekké teendi őket, hadnagyokká ötven ember felett; velök szántatja meg barázdáit, és velök végezteti aratását, készítteti hadi szerszámait és harci szekereihez az eszközöket. Leányaitokat pedig elviszi kenőcskészítőknek, szakácsnéknak és sütőknek. Elveszi legjobb szántóföldeiteket, szőlőhegyeiteket és olajfás kerteiteket és szolgáinak adja. Veteményeseiteket és szőlőiteket megdézsmálja, és főbb embereinek és szolgáinak adja. Elveszi szolgáitokat, szolgálóitokat, legszebb ifjaitokat és szamaraitokat, és a maga dolgát végezteti azokkal. Barmaitokat megdézsmálja, és ti szolgái lesztek néki. És panaszkodni fogtok annak idejében királyotok miatt, kit magatok választottatok, de az Úr nem fog meghallgatni akkor titeket. (1Sám 8:11–17)\”

A honismeretet hamar elintézhetjük. Csak fel kell sorolnunk azokat a példákat, melyek tanusítják, mikor volt utoljára, hogy “ész, erő és oly szent akarat” egységes nemzeterőben, megalkuvás nélkül munkálkodott azon, hogy a haza fényre derüljön.

(* VoldemortPárt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük