Magasabbra a tetőt..

Könnyű annak aki csak buzdít. Még emléxem. “Tízezer lépésre buzdít a kormány.” Mármint a sportminiszter deutchfür allefallosz, mi van, Béla??…ja, igen, für alle Fälle..mire én már akkor azt mondtam, az nekem hét kilométer, inkább buzdítok.

Ha az ember építésre adja fejét, előbb utóbb eljut a tetőig. Akkor már bánja az egészet, de tetőzni kell, ahogyan az Úr sem állhatott meg a mennyezetnél.

A címben idézett Salinger könyvecske Buddyról szól, aki össze van zárva „egy kocsiban, majd egy lakásban egy nyoszolyóasszonnyal, annak katonatiszt férjével, Muriel süketnéma nagybátyjával meg még egy nőrokonnal, akik mind (a süketnéma bácsit leszámítva) a megbízhatatlan és bizonyára bolond vőlegényt szidják sokféleképpen.”

Analógiája annyi a tetőzéssel, hogy az ácsok is ott vannak összezárva egy-egy tetőn az ő gerendáikkal, léceikkel valamint az euklideszi geometriával. Az ácsok művészek. Annak ellenére képesek bármiféle tetőt befedni, hogy túl sokat töprengenének azon, hogy az említett geometria miért csak rájuk vonatkozik, a kőművesekre meg soha.

Na, igen. Ki hallott Szabadács Páholyról?

Ami a tetőcsinálást illeti engem közelebb ír feeling-ben Szappho: „Arcomon végig hideg izzadás foly,” lévén árnyékban 30 fok, ám a tetőn csak az én árnyékom, de „Föl, jól föl a tetővel!”…Hümenaiosz (*) közelg a zivatar…

Így azután nem csoda, elhanyagoltam kissé az aktuális kormánymacerát. Végül is megvélekedtem <strong><a href=\”index.php/2010-evf/item/131-megnyuggerva\” target=\”_blank\”>korábban</a></strong>, nincsen nekem többé semmi dolgom a politikával.

Amióta a Forradalmi Munkás-Paraszt…miket beszélek??!!…szóval a Fülkeforradalmi Fiatal Demokrata Keresztény Néppárti Koalíció kezébe vette a dolgokat, semmi dolgom, éljen és virágozzék.

Nálunk már paradicsomi állapotok uralkodnak, és termőre fordult Orbanicsurin álma, a pálinkatermő fa is.

(*) Ókori káromkodás, mai megfelelője: Hübazmeleg (van…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük