t)Örvényhozás

A minap a száműzött gumigyárat kavarta egészségüggyé egy “kollega”, azután meg a grúzokról derül ki, hogy rokonnép. Ami persze csak hülyegrúz-hülyemagyar kontexusban értendő, és ez érthető, mert Grúzia csak egy macskaugrásra van a legújabb magyar őshazától, melyet a minap fedezett fel a Magyarok Világszövetsége VII. Kongresszusa.

Amiről nekem persze rögtön az egészségügy jut eszembe, – ördögi kör ez – nevezetesen az OPNI. Az pedig egyeneses fatális véletlen, hogy az igazi összefüggésekre éppen a Szabadság híd szerkezeti elemeinek ellopásán haragvó cikkből kell megvilágosodni.

Azt akarom mondani, hogy rájöttem miért kellett bezárni az OPNI -t. (Azon túl, hogy jobboldalnak szellemi erősítésre volt szüksége és a kultúr-sajtószabadság szellemi műhelyeit mégse lehet zárt intézetekben elliminálni.)

Szóval szerintem leginkább a szerencsétlen névrövidítési kényszer szülte elnevezése miatt kellett bezárni. Az OPNI kínosan hasonlít a LOPNI- ra, és minek fölöslegesen felhívni a figyelmet a rendszerváltás alapideológiájának szégyenére. Nevezetesen, hogy a közös tulajdonra épülő szocialista társadadalom apraja-nagyja által folytatott annyira kárhoztatott “újraelosztás” töretlenül folytatódik. Leginkább az apraja által.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress and Bootstrap4