Történelemhamisítás

Szociológiai riport valamelyik kereskedelmi tévében (önmagában is paradoxon !), fene tudja miről. De azután azt mondja az egyik akkornemélt tudós emancipunci – lazán idézve – ” mint ahogy a miniszoknya is tiltakozás volt a kommunista rezsim ellen…”

Szomszédék Icukája épp nálunk kávézgat. – Lófa**t anyukám! -, áll meg kezében a kiskanál, pedig ő a sister cicáknál végzett, sok tánciskolát megjárt, irgalmatlan bővér. Csendben bólogatunk, s jut még eszünkbe számtalan szebbnél szebb…csak nekem az orosz férfi. Mint ló.

“Az egész orosz történelmet átvágtatta a férfi-ló, kivont karddal vagy anélkül, eszelős pofával;(…) a múltból vágtatnak a jövendőbe, tegnapból a holnapba, a mát gondosan átugorva. A mában sehogy sem találják a helyüket…” az igazi a vágtatás, verejték, vér és piaszag. Ma már rég a kommunizmusban vesznének, ha nincs az orosz nő.

“Nem a disszidensek, nem is a liberális írók, hanem egyedül az orosz nők mentették meg a pasasokat a kommunizmustól.” Meg a világot is. “A férfi-ló nem magától állt meg(…) a nő állította meg vágtájában, ő szólt rá: élj a mában. Élj úgy, mondta neki, hogy mindenünk meglegyen, mint a normális embereknek.(…)

Sztálin nem volt egy következetes férfiú(…)megsemmisítette az összes ellenzéket, de nem likvidálta a nőt, mint osztályt.(…) Betiltotta a Bibliát és a Koránt, de hagyta, hogy szovjet boltokban kölnit áruljanak. Szegény feje még azt sem követelte meg, hogy a szovjet nők kössék el a mellüket. Ennek eredményeképpen a mellek felfalták Sztálint” és a kommunizmusnak annyi…

De a nők nem álltak meg itt. Nem oly rég legyőzésükhöz még komoly kézitusára volt szükség, részletekben adták meg magukat, ha a kezét sikerült meghódítanod, még igen messze jártál a térdétől. “A nyolcvanas évek elején (még a politikai változások előtt) megkezdődött a nők szexuális emancipációjának folyamata.(…) Úgy tetszik, ez az egész újdonság a MÉG szócskával kezdődött (…) Ma már az sem fontos, ki rángatja le kiről az alsóneműt.”

Még hogy a miniszoknya?!!

Azért ez az őserő a Natasákban eleve benne lehetett. “Én írok levelet Önnek” – kábítja a szende a simlist…?

(*) V.Jerofejev: Férfiak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük