Terminál

“Nem kérnek a sárgából a Terminál környékén lakók.” Eme főcímmel sokkol a kerülethelyi téma. Azért helyi, mert ezek se ismerik az ü betüt, meg a betürendet se. (gy.k.*- ez virágnyelven van..)

A terminálról már értekeztem máskor is. Azóta itt össznépi önkormányzás ütötte fel a fejét, vörheny vagyunk a kívánatos testen, itt Kpesten.

Szóval, nem kérnek a lakók a sárgából. Mind a ketten. Már-már azt hittem, lázadásról van szó, hisz a sárga az valójában narancssárga. De nem. Amazon természetű Lakóné azt mondja: “Nem értjük, miért kellett ilyen rikító narancsszínűre burkolni…”

Mit nem érteni ezen, kérdezhetném, egyszerű országimázs, a választáskor Lakónénak semmi baja sem volt ezzel, kétszer is sorba állt. Mekkülönben is festve van.

De nem ilyen egyszerű. Mert nem csak Lakónénak nem tetszik de Lakóknénak sem, aki harcostársnő és kezdetektől fogva küzdenek az “építkezés káros hatásai ellen. Ez a szín alapból is bántja az ember szemét, ha nyáron rásüt a nap, a vakítás elviselhetetlen, továbbá – úgy véljük – egészségkárosító hatása is lehet.” Mondják télen. Ami a vakítást illeti, szerintem nem csak nyáron. Vakítunk munden hullámhosszon…hihhi.. Amúgy szavam sincsen. Ez a színtiszta igazság.

De amikor Lakó és Lakókné még csak zemberek voltak és úgy küzdöttek Kalapkánéval vállvetve, legalább azt megnézhették volna választáskor, melyik sorba állnak. Kétszer. Ha viszont előre megfontolt szándékkal a narancsvidéket választották, tán nem kellene most így keresztbe tenni…vége a szép susmuspróbáló időknek. /425-susmus\”

Ami pedig az egészségkárosodást illeti, Lakó és Lakónénak szerintem nincs miért aggódnia. Az egészségük ennél rosszabb már nem lehet.

Mi többiek meg majd felhősebb napokon terminálunk.

*-Gyengédebben közműveltek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük