pici-mao-tacepao

Jól látható helyen ki kell helyezni a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot az államigazgatási szervek épületeiben.

“Legyen béke, szabadság és egyetértés”…Hehe. Autofellációs óda. Egyetértés velünk, különben mehettek békével. Amúgy, nem nagy ügy. Az egészségügyi intézményekben mai is van ilyen tacepao. Missziós nyilatkozat – nak hívják. Mindenféle hablaty áll benne, hogy a jó öreg Hippire esküszünk, hogy (kevés)jattot többé nem szedünk, nem szedünk… meg magas szintű, etikus, környezetbarát, minőségi, és törekedünk, igyekszünk a lehető…szóval, nem csődbe menni, azt úgyse engedik. Csupa kongrétum.

A különbség mindössze annyi, hogy minden kórházban más írja alá, esetleg többen. Így a fényezés eloszlik, mint Lepkefing Leó utolsó lehelete a True lies-ból. Ez viszont szimpla orbanizmus.

“A nyilatkozat kitér arra: a magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy “elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét”. Miért ne? A szocializmust is majdnem felépítettük.

A kettőegészhétmilliós magyar szavazó nemzet e tette, hogy miután a kampányt megette, sorsát vezére kezébe tette, az meg – szedte vette teremtette – teccett mindjárt forradalmat csinálni magából. Na, ez már így más, forradalmároknak kijár a tacepao, már csak a kis könyvecske színe a kérdés, vörös meg ződ már volt, az meg nem lehet, hogy fehér legyen, ha eccer narancs.

És a megújult békávé ellenőrök is majd jegyeket, bérleteket, narancskönyvecskét kérjük felmutatni felszólítással lépnek a tettek mozgólépcsejére.

Orbán Viktor, Lázár János, Semjén Zsolt és Harrach Péter a nyilatkozat előterjesztői.

Kár, hogy már csak lelki szemeimmel láthatom, majdan miként feszülnek, kart karba öltve, Kun Béla seregének, a tétényi szoborparkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük