Bloggernek lenni

Érdekes dolgokkal szembesülök a Netlog közösségi szájton, miközben barátaim, barátaik és a legújabbak blogbejegyzései között olvasgatok. Olvasgatnék. Bizonyára rossz időpontot választok, egyre több a lapzárta.

“Ne zárd be a lelked ablakát, Ne húzd le rá a rolettát, Mert igaz, hogy kívül reked a kétség, De belül örök lesz… a sötétség…\”

Vagy a világosság, persze, spalettán belül. Nézőpont kérdése. A lapzárta azt jelenti, hogy az olvasnivaló előfizetéshez van kötve. Alapesetben eleve nem vagyunk kívánatos “profilozók”, más esetben elébb barátunkká kell fogadjuk a zárkózottat.

Van olyan is, hogy csekély bérleti díj ellenében vethetünk egy pillantást a hídról. Ha sikerül szépen kérni az illetőt, beenged ideiglenesen. Tán maradhatsz is, ha nem öreganyádnak szólítottad és megígéred, hogy lehajtod a vécéűlőkét…

Belecsap a lecsóba az elégedetlen, langyos neki a purparlé. Miután megkapja az erőspistát mindjárt azzal jön, hogy de igazán nem köteles válaszolni. Hü’jjjegyerek. Mondtam, ne nyúlj a szemedbe, inkább töröld. Ki. Apró khánkám, kiakasztottad már a NENYI-t?

Na, szóval. Itt van ez a Kreatív Blogger díj. Nézem a legutóbbi nyerteseket. Az egyik férfiúnál mindössze egy “falvédő”. Blog bejegyzés egy szál se. Szűz Anna dettó. Kááálinka viszont kimagasló. Van egy bejegyzése. Meg vagy ezerhatszáz “falvédője.” Azért ez már valami…nem?

Mi is lenne a blog?  Képzeljük el, hogy leemelünk a standról egy magazinocskát. A címlapján a szerkesztő megköszöni a Kreatív Blogger díjat…belül meg semmi. A díjazott meg átveszi, megköszöni illendőn. Szó ami szó, ez valóban a kreativitás non plus ultrája.

A sötétségről most nem értekeznék külön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük