Csak hunorgok

Anélkül, hogy különösebb történelmi távlati elemzésekbe fognánk, “meg kell állapítanunk, hogy a hagyományos magyar erkölcs és értékrend közösségi szinten nagy mértékben a jó értelemben rögzített volt.”

Kezdődik ekként a Rögzítés a Magyarok Szövetsége tollából. Ja. Turultoll. Muszáj lehetett rögzíteni, mert írás még nem vala. (Állítják ezt persze a liberális karvalytőke pénzén melegedett bértollnokok.

Nevezetesen, „a hagyományos, Hunor-Magyar eszmeiségen alapuló testvériség erkölcs és értékrendjéhez, (aminek krisztusi megfogalmazása a szeretet parancsolata ) való ragaszkodásról” van szó. Na. Elébb volt a Parancsolat, Krisztus csak újrafogalmazta.

A Hunor-Magor eszmeiséget továbbá azért is célszerű volt rögzíteni, (a nyeregkápához) nehogy a folytonos lovaglás közben odavesszen. Márpedig lovagolnivaló volt bőven, hiszen a „Vadont és Dont ők felverik A Meóti kis tengerig; Süppedékes mély tavaknak, Szigetére ők behatnak”(* – így dübörög be a banda, a Szingli Sziget-Fesztiválra.

Hála az eszmeiségnek, „Büszke lyányok ott idővel Megbékéltek asszony-fővel…Szaporaság lőn temérdek ; A szigetbe nem is fértek.” (*

Daliás idők ! Bezzeg a „Mai erkölcs ! – folytatódik a Rögzítés – „A természet isteni rendjétől elrugaszkodott emberi társadalom profit hajszolóvá vált és esztelen fogyasztásra ösztönöz. A cél szentesíti az eszközt elvet alkalmazva az állatvilágra jellemző kifosztó-megsemmisítő életvitel lett uralkodóvá…”

Mit is mondhatnék…nagy az Isten állatvilága. Próbáltam rákeresni az ideológusra, nem sok sikerrel. Alighanem, – Rózsa Misi szóhasználatával élve – “erőteljesen egyszerű lélek”

(* Rege

“Ékes Ilona Fidesz képviselő, sajtótájékoztatót tartott arról, hogy véleménye szerint be kéne tiltani a szeptember 5-i melegfelvonulást. És ha már ezt így kitalálta, gyorsan indokot is mondott rá. Azt mondja: “A szeptember 5-re tervezett melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen és veszélyezteti a kiskorúak megfelelő erkölcsi fejlődését is.” …Nekem Rejtő Jenő ugrott be arról, amikor elolvastam kik is csatlakoztak a képviselőnő javaslatához. Mint gyerek az állatkertben a zsiráfra úgy csodálkoztam ezekre rá és mondtam: márpedig ilyen állat nincs! Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nemzeti Pedagógus Szövetség, a Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesülete és a Nők a Nemzeti Egységért Mozgalom. Nekem ebből kapásból a “The Best”a Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesülete lett… Nem vagyok pszichológus és a képviselőnőt sem ismerem személyesen. Aztán lehet, hogy egyszerűen csak így akart végre szerepelni, a médiába kerülni, mert más értelmes ötlete, amire odafigyelnének rá nincsen. De az is lehet persze, hogy ez tényleg ennyire – hogy úgy mondjam – erőteljesen egyszerű kis lélek.\”  (R.M.168ó.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük