Horoszkóp

“A mai Nyugaton…..újra feléledt az érdeklődés a legkülönfélébb homályos, anekdotikus, gyakran bizonyíthatóan téves tanok iránt, amelyek ha igazak volnának, minden bizonnyal érdekesebbé tennék az univerzumot, ha viszont hamisak, akkor olyan intellektuális felületességről, a rendszeres gondolkodás olyan hiányáról árulkodnak, és olyan energia pocsékolással járnak együtt, ami fönnmaradásunkat illetően nem túl ígéretes.”

– mondja C. Sagan vagy húsz évvel ezelőtt. Borulátása alighanem mára alaptalannak bizonyult. Ezek a “homályos” tanok a 21. századi technikával párosulva nem elhanyagolható befolyásra tettek szert mindennapjainkra. Itt a mai Közép-Keleten ezt olvasom az egyik “Tanműhely” méltatásában.

“A személyes horoszkóphoz szükség van a névre, a születési évre, hónapra, napra, és megközelítő pontossággal az órára és percre is” – mondja Ezoter Icus, aki asztrológiával, sorselemzéssel és tenyérjóslással is foglalkozik..

“Sokan nem tudják megadni születésük idejét percre pontosan, ilyenkor rákérdezek néhány fontos esemény időpontjára, például mikor volt az illetőnek műtéte, mikor házasodott vagy vált el. Az adatok beírása után a számítógép ki tudja számolni a születési órát és percet, majd kinyomtatja a horoszkópot.”

Na persze. Én is szeretnék egy ilyen számítógépet. Betáplálnám Pamela mellbőségét, az ez évben kapott nyereségrészesedésem utolsó három számjegyét valamint a villamosbérletem áfatartalmát – az meg kiszámolná a jövő heti lottószámokat – szólal meg bennem a tintapacák.

De ha már itt vagyok, megnézem ki vagyok, úgy is mint (bak)kecske.

“Kedves, bájos és szeretetreméltó… Sokat vár az élettõl, de nem akar érte megdolgozni. Jóindulatú és kreatív, nagyon jó ötletei vannak, amelyeket általában másokkal valósíttat meg. Csodálatosan érzéki és hû, ..nem szívesen mond le semmirõl, nem szereti, ha hosszabb távra le akarják kötni, kissé megbízhatatlan, szívesen lakik a zöldben”…és így tovább… – és ez mind, mind igaz, az utolsó betűig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük