Buliból király

..”nem a versenyképesség növelésével, mert olyan a természet rendje szerint nincs”…mondá a “zászlós” a pénzügyi stabilitás megteremtéséről szólva.

Orbán Viktor és Bhumibol király. Nem tudom, Bhumibol királynak van-é valami köze Vélin Marinhoz. De alighanem Orbán is rendszeresen kap jelentéseket a Kormányzati Tanácsadó Jósdától, és a jelek szerint komolyan is veszi azokat. Sejtetni is engedi a benne sarjadzó természetfelettiséget, meglátni az ember “máshonnan nem vizsgálható rétegeit, metszeteit, “lelki bugyrait”,…és ez az a pont ahol értelmet nyer az előbbi kijelentés is.

Ha az embernek sikerül összeszédíteni majd kétmillió rajongót és azután a kezükbe nyomni az igazság könyvecskéjét á 2950.-ért, hát kéremszépen, ha csak a fele veszi meg az közel hárommilliárd, mínusz nyomdaköltség, mi a francért kellene bárkivel, bármivel is versenyezni. Ime a pénzügyi stabilitás alapreceptje.

És z a kijelentés se semmi, “hogy a következő választásokon pártelnökként legalábbis a folyópartig el fogja vezetni a Fideszt”. Az pedig,hogy vezető persze  át is kel a folyón – már-már a csodáját ígéri a hívő autogrammkérőknek, már persze ha nincs a háttérben egy eddig még ki nem szivárgott gátépítési mutyi valahol Nedveszsadány  környékén.

 

Orbán Viktor gazdaságfilozófiai megnyilvánulásai a thaiföldi király, Bhumibol Abduljadedzs “kielégítő jövedelem”-téziseit juttatják a HVG munkatársa, Farkas Zoltán eszébe A tavaly októberi thaiföldi puccs után beiktatott miniszterelnök szerint “a nép boldogsága fontosabb, mint a növekedés hajszolása”, decemberig pedig elkészül az ország új alkotmánya, melyet a 61 éve uralkodó Bhumibol király buddhista gazdasági elképzelései alapoznak meg. Bhumibol egy évtizeddel ezelőtt, a Thaiföldről kiinduló ázsiai válság idején állt elő “harmadik ösvényes” nézeteivel. a mértékletesség, a méltányosság és az önvédelem elvei alapján.

3 Responses to Buliból király

  1. admin szerint:

    …”nem a versenyképesség növelésével, mert olyan a természet rendje szerint nincs” .. – https://444.hu/tag/versenykepesseg

    • admin szerint:

      “…A legfontosabb gazdasági feladat Magyarország versenyképességének nagyságrendekkel történő javítása, az országot rövid időn belül a régió legversenyképesebb gazdasági rendszerévé kell tenni,… ” – (O.V. 2010.04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük