Bevallomás

Ahogyan a LEP(* is megmondta, jó előre, itt az idő. Így nem marad más lehetőségem, minthogy bevalljam. Az adót.

Mondtam én mindig, a vallásokkal csak a baj van. Még emlékezem a kezdeti bevallásokra. Pár lapból álltak és egy kötetnyi kitöltési útmutatóból. Olyanok írhatták, akik nem töltötték ki. Az idejüket. A zárt osztályon.

A mostaniak kötetnyi lapból állnak pár lap útmutatóval. De már nem kalligrafálom ezeket gyöngybetűimmel. Gépies cselekedetté vált a dolog, mint annyi más. El vagyunk gépiesedve.

Az esemény nem véletlenül lehet így Anyák Napja környékén. Ilyenkor az anyázás méginkább szívből jövő. Halgass a szívedre, szavazz a…megtörtént. Töltsük napjainkat értelmesebb dolgokkal. Letöltjük az abevjavát.

Letöltés közben elhessegetjük rossz érzéseinket. Milyen lehet a többi, ha ez a java? Régi kedves dos-os ablakocskák ugranak képernyőnkre, de azután a soha nem látott kiterjesztésű fájlok végül csak képpé szelidülnek. Kitöltjük, ellenőrizzük – nem jó! Anyád!

De csak holnap. Az idő holnap is itt lesz. Meg be is fut egy levél: “ha kapsz olyan levelet, amelynek ez a címe: Nem te vagy a fotón? a szöveg valami ilyesmi: Szia! Te regisztráltad fel magad erre az oldalra, vagy valaki felhasználta a fotódat!? A gyanútlan, és persze kíváncsi címzett nanáhogypersze rákattint a linkre. A linkre kattintva azonnal elkezdődik az armageddon, majd a géped pikkpakkra meghal. Kész, vége, snitt, gyalu!

A Béla persze rákattintott, amilyen hiú egy manus, naná, hogy nem ő volt rajta. De meg is marom mindjárt, elő a viperával! És “látjátuk feleim szümtükhel”…?

Elmondom. Az utolsó három súlyos, magas súlyos kockázatú öt alkalmazás a 2006-os abevupdate ellenőrzésekor bukkant elő. A Backdoor engedte be őket, azóta lapítanak új bevallásra várva. Ez a barom Béla meg nézegeti magát, miközben az APEH a hátsó ajtónál falovagol.

Beszélünk itt adómorálról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük