Hervad már ligetünk

Egy minapi firkámban a gyurcsányizmusról váltottunk szót. “…a Gyurcsányhoz hasonló szellemileg korcsosodó ügyvédek lehet..én nem.. – vélte akkor Liget, majd ekként biztatott : “Kedves Lajos…itt jártam..olvasgattok és összeszedett gondolataimmal visszatérek..”

“Én, beteg ember, csupán csak várok” Jól szétszórhatta a gondolatait, “de nékem ő meg nem jelent” és nem hozzám tér vissza, hanem egy bloggertársamhoz. “Mondjátok meg mit tegyek, ez így tovább nem mehet, én másra nézni nem bírok és ő meg nem szeret…”

Hát, itt tartunk. Kedves Layost meg kitagadta. C’est la vie. Meg is tudom érteni. Egyenlőségjelet tettem gyurcsanizmus és orbanizmus közé. Ez ma, a Magyar Együttműködő Köztársaságban főbenjáró vétek.

Koncz Zsuzsa persze egészen más tészta. koncz zsuzsika (kisbetüvel) túl nagy kommunista Liget (nagybetüvel) számára…ez már nem is sötétség…maga a fekete lyuk. És ezt a generációt én neveltem. Meg a többi én. Szerettük magunkat a Nagy Generációnak nevezni, illésezni, metrózni, omegázni, lebontani a vasfüggönyt, énekelni a Ha én zászló volnék és Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa nótákat, és nem hinni, hogy megváltozunk vezényszóra de azt hinni, hogy minden jobbra fordul, ha kimennek az oroszok. Kimentek. És minden jobbra fordult. Nagyon jobbra.

Hogy ki a skizofrén, és ki nem, arról is el lehetne csevegni. Talán még Ligetünk is tudja, (honnan tudná..! – csak a komcsizáshoz ért..) Koncz Zsuzsa dalait többen is szerezték, de a pályáját meghatározó öt albumot az Illés zenekarral készítette. Az agyoncenzúrázott albumok közül az 1973-as Jelbeszéd címűt politikai okokból be is tiltották. Ligetünk talán akkor ment második elemibe.

És az Illés zenekar meghatározó egyénisége ma így emlékszik forradalmi önmagára : “A hitem mindig, mindenen átsegített…számomra az élet Krisztus…minden amit csinálunk, Jézusért van.” És a jelenben kiteljesedő “Szörényi életmű” ars poetica kívülről nézve úgy fest, hogy “Szörényi és alkotótársai minden jel szerint komolyan gondolják, hogy a magyarság 1046-ban szalasztotta el az utolsó esélyt…hogy akkor vesztettünk utat…hogy a kereszténység erőltetése tette tönkre a nemzetet…” – na, ezt adják össze – akkor ki itt a skizofrén, kérdem én ?!

“Ha én zászló volnék, sohasem lobognék, Mindenféle szélnek haragosa volnék,Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének, S nem lennék játéka mindenféle szélnek.”

“Rafkós nép a magyar – Orbán is megmondta -, ezzel a csavaros észjárással leszünk csak képesek leigázni a stupid kapitalistákat. Valaha régen Koncz Zsuzsa (Bródy János) sorait csendes összeesküvésnek, finomított lázadásnak tekintette korosztályom. “Sohasem lobognék…” Volt ennek olyas üzenete, amit nem értett meg az, akinek tetszett a rendszer… Sokan sohasem érthetik meg Koncz Zsuzsát.” (Veress J.-Népszava)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük