Mégökoszociálisabb

“Ökoszociális piacgazdaság kell…távlatos dimenziókban történő gondolkodásra van szükség, amelyben a gazdaság nem cél,…” mondotta nemrég Szili Katalin.

Még jószerével meg sem száradt a a toner ezen kijelentést méltató firkámon, imé itt a következő még ennél is sokkal mélyenlátóbb program. A változatosság kedvéért a Jobbiktól, mert ha az egyik nem jó, kell egy jobbik.

“Ökoszociális nemzetgazdaságra”, vagyis az “emberhez méltó környezet, az emberhez méltó élet és a magyarság érdekében” korlátozott gazdaságra van szükség. (Nol)

Teccenek érezni a finomságokat, nemde?

A szoSzilista előadásban a gazdaság nem cél. Vagyis az ökoszociális piacgazdaság képletét gazdasággal egyszerűsítve ökoszociális piacot kapunk. A piacnak gazdaság nélkül persze semmi értelme sincs, (ezért alkotják ezeket a képleteket politikusok és nem matematikusok) – ismerte fel igen dícséretesen a Jobbik. Namármost, ha gazdaság mégis csak kell, piac meg nem, a gazdaságot pirosfehérzöld előjellel visszaszorozva, de törtté alakítva egyből kijön a kívánt eredmény.

Ökoszociális korlátozott nemzetgazdaság…ez az igazi távlatos dimenzió, felebarátaim.

Ami azt illeti, a politikai matematika legújabb gyöngyszeme, egy, a nyugdíjas szavazatokért folytatott hazugságüberelési riposztban jelentkezett. Ebben az egyik párt azzal vádolta a másikat, hogy az a “magánnyugdíjpénztárak privatizációjával” akarja kilopni, ha nem is a nyugdíjasok szemét, de legalább a pénzt a zsebükből.

Ez kérem a nullával való osztás minősített esete. Matematikából gyengébbeknek úgy magyarázható, hogy a magán azért magán, mert magán, és attól lett magán, hogy egyszer már privatizálták. Sima markecolással, vagy legitime elrabolva. Az eredmény pedig nulla, jobb ha a nyugdíjasok az Echo tv helyett az unokák hatodikos tankönyvébe néznek bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük