Hatásfok

Letelt a Forradalmi Kormány első száz napja. Bár a kormányfő csak holnap értékel, azt már tudhassuk, hogy a jövő elkezdődött. Mert ezt mondta korábban, a jövő meg szót fogadott. Sőt, rájuk is szavazott.

Az, hogy látványos eredményekben nem lesz hiány, abban biztosak voltunk. Ezért is nem szavaztam rájuk. Minek strapáljam magam, karonfogva járnak a jövővel, harminc év múva kutyapórázon sétáltatjuk Európát, ha egy kis élénkülésre lesz szüksége. Vagy sza…na, mindegy, szóval, oszlophiánya támad. Én ahhoz már úgy sem leszek.

A vezér az alapokat is lerakta. Könnyű dolga volt, mi is leraktuk korábban, csak kicsit mélyre, kellett ásni, a csontvázakat összegyűjteni, most már lesz idő azonosítani is. De én nem tőle tudom, hogy a jövő félreérthetetlenül a 21. szd. élére állt. Bettino Craxi üzent a túlvilágról.

Kevesen tudják, hogy a 2xisvolt olasz miniszterelnök Hammametbe menekülése után Ben Alival közös gépészeti vállakozást indított a tuniszi olcsó munkaerőre bazírozva. Ma már a hazai piacokon is kapható a kettejük nevét viselő kazáncsalád. (*

Eddig a dolog érdektelen is lenne. Újdonsággal a ma kapott reklámújság szolgál, mely a összes nyavalyás épgépes multi dicsőítésén túl címlapon hozza nevezett szerzőpáros eddig agyonhallgatott remekművét, mely a közeljövőben éppen úgy elengedhetetlen felszerelése lesz a zemberek háztartásának, mint a NENYI.

A terméken piros betűs felirat hírdeti félkövéren: HATÁSFOK 109,8%.

Hjah…rég jártam én iskolába. Akkor is minek. Csupa baromságot tanítottak, Hoffman Rózsi a tanúm rá, neki elhihetitek. Ilyeneket, hogy V = E_b – E_h – azaz: “az energiamegmaradás törvényéből következik, hogy a hatásfok 1-nél, vagy százalékban kifejezve 100%-nál nagyobb nem lehet. Gyakorlatilag a hatásfok mindig kisebb 100%-nál.

Mit tudtak azok akkor a jövőről, képesek voltak teleírni az egész táblát ilyenekkel. Próbáltam ellenkezni, végül kaptam egy kegyelemkettest. Csoda, hogy idáig kellett várni arra, hogy a jövő elkezdődjék?

(* Rablómese

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük