félreVezető

A felcsuti kocsmárosnő szerint semmi értelme a Kétfarkú óriásplakát kampányának.

“Komolytalannak tartom, nincs semmi értelme” – mondotta Kocsmárosné (szül:Arany Virág).

-Ide a legjobbik borát, lépett az ivóba Csuti, (Lőricz barát számos disznajának jószagú abrakolója.) A helybéli szemérmetes Erzsók poharat tol elibe, majd folytatja.

-És félre is vezeti az embereket, mi az, hogy űráldomásllomás épül?

Szó ami szó, így beleplakátolva  a rögvalóságba  télleg, dehátt a Félre Vezető kezdte, kisütötte, sok kis cöfös jól megette, meg is rágta, ki is köpte.

-Irónia veti közbe egyszuszra Hadarja uram, a békemenet barátja deezekcsakpletykabeszédeklegalábbisaszthiszikhogyjópofák..

-Még, hogy űrállomás, főzi a gondolatok seregét feje bográcsában a helybélii lágyeszű kántor, de szólani nem szólt, csak a fondor lelkületű cimborára sandított…

-Láttam amit láttam … – és miután ezeket mély titkú alakkal elmondotta, kiprémezve szája vidékét sunyi mosollyal hozzátette: … Lőrincz barátot szotyizni a díszpáholyban Bajkon úrralal…Szerinted minek a kisvasút?!

Dehát, hol van ideje egy keményen drogo dolgozó; kispultosnak efféle mélyröptűségekre, miközben látogatja őt az egész falu népe.

Estve tán még belépillant a Hír Adóba, csak annyira, hogy a méltóságos termetü férfi (majd akkora volt ő, mint a bajusz orrának alatta) az ő kis kétkeze munkáját méltassa…

Ringasd el magad, ringasd el magad..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük