Őshagyomány

Mint filozófia a tradició szóval fejezhető ki, ettől hagyomány. Azahogy csak körülírható.

Nem fejezhető ki mert „a tradíció legbensőbb és legegyetemesebb körét szupertradíció megnevezés illeti meg, (másképpen primordiális tradíció) első és végső lényege kifejezhetetlen, ami ugyanazt jelenti, mint az a megfogalmazás, amely szerint a centrális ezotéria a legtitkosabb tanításban sem közölhető, mert túl van a közölhetőség legmagasabb szféráin is.”

Eddig világos, nem ?

Nem baj, magunk is éppen most készültünk magasabb létsíkra lépni, gondoltuk, beiratkoznánk, hogy magas színvonalú képzést nyerjünk tradicionális szellemi tudományok, úgymint metafizika, teológia, kozmológia, lételmélet, gnoszeológia ismereteink elhülyítés elmélyítésére, ha már a hitgyülibe nem járunk, penig itt van a szomszédban.

Azért hozzuk szóba, mert mostan, hogy kiderült, minden eddigi meghatározás ami kis korongvilágunkban a bolyongók látszólagos mozgásának leírására a jobb, bal és oldalak fogalmakat megengedte, zsákutcának, genetikai nonszensznek bizonyult.

Így az egynemzettest egyedüli letéteményese nyilvánvaló. Hacsak nem akarunk egy jobbikat. Háromharmaddal. Meg tudjuk csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük