Kreatív blogger

Kedves Barátaim ! (és egyéb, még ismeretlen rajongók…Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy érdemeim ellenére két Kreatív Blogger jelölés is ütötte a markomat.

 Hálásan gondolok azokra akik jelöltek rá, és a világért sem okoznék bánatot nekik azzal, hogy direkte visszautasítom. Kezet is fogok velük, mihelyst tehetem, sőt puszi. De indirekte.

Nem azért, mintha befolyásolnának efféle ostoba vélemények, mint amilyet például tiboru Szolgálati közlemény-ében olvashatunk: “Igaz ugyan, hogy egy hármasra taksált középiskolás matektudás birtokában bárki kiszámolhatja, hogy ha az ötödik pontot mindenki betartaná, cirka egy hónapon belül a földkerekség valamennyi, magyar nyelven íródó blogja minimum tízszeres díjazottként tündökölhetne bele a Nagy Magyar Éjszakába, de hát ki vagyok én, hogy az ismeretlen értelmi szerzővel vitatkozzam?” – nem, ennél emocionálisabb averzióim vannak. A melyik ujjamat harapjam meg polemiájának minősített esetével állunk szemben. Minden Barátom egyformán értékes számomra.

(Ráadásul a Béla azt mondja, hogy olyan ez, mint a szocilizmusban a Differenciált Anyagi Ösztönzési Rendszer bevezetése.)

Ez ugyan marhaság, de bizonyos rokonság azért felfedezhető. Nevezetesen az, hogy a többi demagógiához hasonlóan az emberek azon erényeire épít, melyeknek leginkább híjával van, önismeret, önzetlenség, lojalitás, meg ilyenek.

A mi kutatóintézetünkben arról volt szó, hogy a DAÖR-t az árbevétel növelésére kívánták felhasználni. Ami értelmes célnak látszik első nekifutásra, (nekünk jószerével több nem is jut, ilyen a néplélek…) mert mi a fenét ér az a kutatás, amelyik nem jár kézzelfogható hasznosíthatósággal. Ám, még az első nekifutás lendületében kiderült, hogy egy olyan keljfeljancsi előállítása, mely a fejéről áll a talpára, rövid távon értékesebbnek minősíthető, mint mondjuk a többfázisú rendszerek egyenleteiből az utolsó ismeretlen Nobel díjjal kecsegtető kiküszöbölése.

Egy éven belül minden kutató utálta a másikat. (Különben is, de nem kaptak érte különpénzt.)

Ha nem bánjátok, nem adnám tovább a bloggerdíjat. Ha tiboru számítása igaz, úgy is mindannyian megkapjátok, előbb, vagy utóbb, és meg is érdemlitek, mertek közszereplők lenni, leginkább jószándékkal, önzetlenül, költségtérítés nélkül, tudósan és aranyosan, nyűgösen és jópofán, költőien és profánul és én nagyon tisztellek benneteket ezért.

Megértéseteket köszönöm…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük