Mágia

Mágia csak egy van – értesülünk Cézártól. Cézár a Magyar Boszorkányszövetség szakrális vezetője. Béla azt mondja, kár, hogy máglya csak egy van, nem szívlelheti a cézárokat. Egy tintalátogató veszett el benne. Ink visitor.

Ami a Boszorkányszövetséget illeti az elnevezésből rögtön az is nyilvánvalóvá válik, noha mágia csak egy van Boszorkányszövetség akármennyi lehet. Ja. Úgy működik, mint a téglagyár. Téglát a téglagyárból, mágiát a Boszorkányszövetségből. Az a boszorkányos a dologban, hogy a szövetség az egy ház. Úgy is van bejegyezve, mint egyház.

Namost, ha az ember bemegy egy ilyen házba azzal, hogy mágiálni akar, az nemám csak úgy megy. “A fizikai világot el kell felejteni, el kell érni egy módosult tudatállapotot.”

Arról, hogy a boszorkány tanoncokat ne tévesszék össze egy hasonló lélekszámú kocsma törzsközönségével (már ami a tudatmódosulást illeti..) a szakrális vezetőnek kell gondoskodnia. Gondolom, nem kevés szakrálkodásába kerül, mire az idétlen meg tudja különböztetni a rontást az átoktól.

Itt van például a ghoulok érintése. “Hatására a lény lebénul és borzalmas bûzt áraszt magából.” Az állapot könnyen összetéveszthető egy heveny féldecizésben, az összerókázott kocsmai klozeton elalélő alany állapotával. Vagy az elmehalál. “Óriási elmebaja lesz az ellenségnek, fájni kezd a feje és zagyvaságokat beszél.” Bármelyik politikussal előfordulhat, és seki sem gondol sötét mágiára.

A szakrális vezető nyilván lépésről lépésre vezeti a tanoncokat a különféle stációk elsajátításában. Már aki alkalmas rá. Mert nem egyszerű dolog a “B” középen a fizikai világot elfelejteni és ebben az állapotban kitartóan ismételgetni a “hogy a szél kuszálja össze a lábaidat” átkot, célirányosan az újpesti középpályásra irányozva. Még ha sikerülne is, számolni kell ellenvarázslattal.

Igen nehéz helyzetbe kerülhet a tudatán kívüli mormoló, ha az ellenfél szektorából felfedezi egy pályatárs és hatásosan alkalmazza az “egyszerre jöjjön rád tüsszögés és hasmenés” átkot. Ennek hatása akár a ghulok érintésével is felérhet. A mérkőzés ghul nélkül végtért, a szurkolótársak már összecsaptak az utcán a rendőrökkel, Hapci meg még a lelátón ül kissé bénultan és borzalmas bűzt áraszt.

A szakrális vezető szerint természetesen le lehet venni az átkot, rontást. “Megvan annak is a módszere.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük