Tasak lássék

A papírzsacskó legyen papírzacskó, mondaná kommunista egyszerűséggel Kádár elvtárs, ha nem halt volna bele a krumplilevesbe.

Mindenki ott végzi, elébb-utóbb. Megy a levesbe, oszt jónapot. Csak ki kell várni.

Na, szóval, azt mindenki tudja aki látott már amerikai filmet, milyen a papírzacskó. Hát, egy olyan téglalapokkal határolt valami, ami egyik hiányzó lapjának köszönhetően könnyedén egyfajta edénnyé alakul, némi gyürkészéssel. Főleg egyszerű világosbarnás, jellemzően papírzacskó színben. Semmi csillagok meg sávok.

Bémentünk a patikába, azaz csak bémentünk volna, ha nem lett volna hűlt helye, ulláccik a régi már nem volt méltó nagy híréhez, s elköltözött. Mer’ az ember azért megy nyaralni, hogy nyugton betegeskedjék tovább. Mint kellene. Kaptunk mindent, ami receptre volt, azt másnap, helyre kis zacskóban.

Zacsinak is nevezhetném, de úúútálom ezeket a zacsi-vacsi izéket. Nemám olyan, mint az ámerikai snassz. Ez kérem nem csak környezet, de egyenesen lélekbarát. Szépen kisimítgattuk, már-már asztalkát éreztem keresni neki, annyira. És olvasgattuk, “mint más a szinlapot,” elébb csak egyik oldalát, mert különben vitrin kéne. Azután a másikat is.

El vagyunk érzékenyülve. Nemzeti létünk egy ikonját szereztük meg. Ezt kérem, nem készítik, gyártják, nem. Előállítják. Eszméletlen finom utalás. Ez már kultúra. A zacskóragasztás köztudott, honi fellegvárainak elő és utóélete egyetlen fimom mondatban az előállítástól a nemzeti öntudatig, mellőzve minden harsány reklámot és propagandát.

Kedves Brüsszel! Több tiszteletet a magyaroknak! Nálunk nem rabok, elitéltek ragasztják a papírzacskót fegyintézetekben és börtönökben. Ez a valódi szabadságharc. Rabok legyünk vagy szabadok, ez nem kérdés, többé!

Hmmm…de ki fog akkor zsacskót ragasztani ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük