Nézek minta

Az előző irka visszafogottságát nem garantálhatjuk a végtelenségig. Mert több dolgok vannak földön és műhold-egen mintsem…

Lubickoltunk mi már országszerte, nagyjából hasonló – ócó – árkategóriában. Ma már teljesen természetes, hogy az alapellátáshoz a tévé hozzátartozik, néhol az internet is, más kérdés, hogy ez utóbbi használata egy-két nappal megtoldhatja az ottartózkodás idejét, jobb ha tartózkodunk.

A dolog úgy kerül a kempingasztalra, hogy a fürdőszoba leírás közben Anthony jutott eszembe. Anthony a Travel Chanel-en csődközeli szállások, szállodák, motelek mentésével foglalkozik. Tehát, írtam volna, ha Anthony benéz a mi kis fürdőszobánkba, alighanem tenyerébe temeti kopasz fejét és meg sem áll az első nemzetközi reptérig. Ha lenne magyar megfelelője csak tökön szúrná magát.

De azután mégsem említettük Anthonyt, mert eszünkbe jutott, aki nem látta, nem érzékelné, miért lenne kiborulva. Hogy miért nem láthatja bárki Anthonyt, arra egyszerű a magyarázat, csak be kell kapcsolni az első szemünk ügyébe eső televíziót, most az általunk látottakról van szó, Heves-től Baranyáig. M1,Tv2, Rtl-Club, Duna, meg valami Sport. Vagyis ingyenes, döntöen földi sugárzás, még ha ma már digtálisra konvertálva is. És innen már csak egy motoszkáló sejtelem arról, miért is kap pár kikupálódott és kellően pofátlan parasztgyerek kétharmados teljhatalmat egy ország felett. Divide et attieno obscura.

Sovánka vigasz, hogy Anthony ügyfelei sem sokkal különbek a hazaiaknál, sőt, de azok egy eredendően könyörtelen üzleti világban szocializálódtak. Ahol a profit a mérce, és a profitért keményen meg kell dolgozni, mert az idehaza keményen elutasított kereslet-kínálati gazdasági modell azt követeli, hogy valamit valamiért, a szolgáltatásért akkor lehet megfelelő árat kérni, ha van vendég, és ráadásul elégedett.

Igaztalan lennék, ha nem mondanám el, itthon is fellelhető igyekezet. Remélem, lesz egyszer megfizethető igényesség is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük