Hálaadás

“Beer Miklós megyés püspök hálaadó misét celebrált a “málenkíj robotra” elhurcoltak emlékére tartott ünnepi megemlékezésen a kismarosi római katolikus templomban.”

Műveletlen nemvallásos lévén rögvest fennakadok az efféle híradáson, mert számomra a szavakkal leírt szöveg jelentése az ami, a hálaadás jelentése hálát adni valamiért. Nyilván szertartásrendi alulműveltség okán ez esetben is el vagyok bizonytalanodva, miért adatik hála, az emlékért, az elhurcoltakért, a málenkij robotért, esetleg az abból hazatértekért…nem ragozom tovább…Hálaadok a Hittanos Kislexikon-nak, amiért eligazít.

“Minden Isten adománya, ezért a hála minden esetben Istent illeti meg. A hála válasz Isten jótéteményeire, Pál apostol szerint ez a keresztény alapmagatartáshoz hozzátartozik.”

“Istentelen és embertelen politikai hatalom nem kerülhet az ország élére” – vonta le a következtetést” – az istenadta málenkij robotból? – harrachisztikusan – az eseményen ünneplő politikus. Biz’ ezt a fordulatot már lehet ragozni. Csak nem érdemes. Mi, nem istenesek, vallásosak (közel 4,5millióan) mehetünk a pic*ába, ne is álmodjunk országéli hatalomról.

Namostan nem is tudom, mi legyen az országél választáskor. Nyilván nem lesz feltüntetve az országos listán, ki istenes, ki meg nem, bár a jelenlegi adminisztráció bizonyára nem állít komcsi istenféletlen engemképviselőt. Nincs más dolgom, mint megválasztani és hálát adni Istennek az adományért.

Ezek után lehet, hogy nem is X-et teszek a szavazólapra, hanem keresztet.

Azért nem vagyok nagyon elkeseredve. Még amikor a munka hadában fáklyavivők helyébe léptem dobogót, szítottam a lángot azt ígérték, leszek a győztes élcsapat.

Oszt’ mire mentünk?

One Response to Hálaadás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük