Névváltozás

Levelet kaptam. Nem sűrün esik meg, amióta az e-mail feltalálódott. De hamarost kiderült, ez a levél sem különbözik a többi, havonkénti rendszerességgel érkező levelektől.

Legfeljebb annyiban, hogy kicsivel több informatív tartalmat mellékeltek szerzői, mint a csekk mellé. A levél egyenesen Magyarország miniszterelnökétől és a köztársasági elnöktől érkezett. Azért írom kicsivel a titulusokat, mert ők maguk is így jelezték kilétüket.

Csak második olvasatra kezdtem gyanakodni, tán mégsem én lennék a címzett. Nevem helyén ugyanis ez állt: Tisztelt Magyar Polgár. Kérdeztem a Bélát, meg Rozit is, hátha valamelyikük felmenői között volt ilyen nevű, de állították, hogy egy sem.

Azután összefutottam a szomszéddal. Épp szedte ki a leveleit a postaládájából. Ismerős borítékot is láttam a többi közt, pont olyat, mint az enyém a nemzetfőktől. Megkérdeztem. Megmutatta. Az övén sem volt a saját neve, helyette az állt: Tisztelt Magyar Polgár.

Azt hiszem, születőben a Nemzeti Együttműködés. Elsőbben is mindenkit Magyar Polgárnak fognak hívni, a nőket is. Új személyi igazozolvány mindenkinek csak névváltozást és lakcímigazolást számítva 20 milliárd a BM Központi Hivatal számlájára. Azután jogosítvány, útlevél…így kell ezt csinálni. Megszorítások nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük