Okostojás

“Ezt árulja el az intelligenciádról, hogyan eszed a tojást.”

Tudtam, hogy elébb-utóbb kíbújik a tojás a zsákból. Az ember újabb és újabb lépésekkel ismerszi meg énmagát. Nem kell többé a kizárólag a horoszkópra hagyatkozni, bár én amúgy is a gyerekeimre fogok. Azt a keveset.

Miután az intelligencia teszteken úgy is sorra elkenődtem, nyilván kell, hogy más nézőpontokkal vigasztaljunk magunk. Szerencsére a tudományos folyóiratok kellő választékot kínálnak, itt van például az, hogy te milyen pózban alszol?

Noha én jobbára ágyban alszom mégis érdemes belegondolni, hogy ha féloldalt fekve, felhúzott térddel alszol,(honnan a francból tudnám mikor alszom..??) akkor… olyan személyiség lehetsz,… akinek a hangulata nem mindenkor számítható ki előre.” ( ilyenkor nyilván rosszkedvűen alszom) , “ugyanakkor fontos számodra a stabil munka, a béke és a nyugalom megléte.” Ja. Franc se akar stabilan dolgozni mikoris épp a nyugalom miatt heverész a zember vizszintes gátfutónak vélelmezve.

Az intelligencia az más tészta. Intelligens ébren is lehet az ember. Meg az állatok is. A disznó például állandó menzás. Legalábbis mifelénk.

De vissza a tojásra. “Viccesen okosak azok, akik a lágytojást eszik legszívesebben. “Mindent igyekeznek humorral megoldani, kifejezni, de közben extrémen okosak is mellé. Egy-két viccüket azonban csak a többi lágytojás evő érti.

“Ezért imádok tudományos lapokat olvasgatni. Pedig azt sem tudják rólam, hogyan eszem a lágytojást. Gondolom, nem mindegy. Eltartott kisújjal a héjából kikanalazva, ahogyan a nem éhesek …

Az emútrendszer derekán, több napos munkára indultunk az alföld fele. A magánszállás igen gyerekcipőben járt, számla meg muszáj , hát kerül amibe kerül, szálloda. Mind az egy a városban.

Reggelivel, úgy is  másnap jövünk haza, jobb esetben még éccaka. Egy lágytojás, némi vaj, méz vagy lekvár, kenyérkék. Harminc forint. Harmincegy a napidíjuk. Norbiapdét még pipiskét jáccott a homokba. Inkább feltartott középső ujj, semmint eltartott kicsi.

Extrém okosságomból kifolyólag mostanára rájöttem, elfér ebbe még kettő…negyed kiló kenyér, előre lesózott lilhagyma.. A lágytojás legyen lágytojások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük