Média(t)örvény

Amint azt a Heti válasz c. elfogulatlan onlájnon olvashatjuk, látni valami fényt a készülő médiatörvény alagútjának sötétjében. Jön szembe a vonat…hihihi…Így, újra megjelenek én is, hisz nyitott kapukat döngetek.

Az egyéni blogokra azonban nem vonatkozik a törvény, így ha mégis politikai nyomásgyakorlásra használná hatalmát a Médiatanács, azzal ezt a piaci rést töltené fel ellenzéki tartalmakkal.

Lefordítom. A lap Ágnes asszonya, helyesebben Andrása, mérsékelt igyekezettel igyekszik tisztábbra mosni a szaros leplet. Nem tudom eldönteni, kötelességtudatból teszi-e, avagy némi belátásból, ez utóbbi mellett szól egy kis bekezdés is.

No, nem annak belátásából, hogy a 2010. november 22-én Menczer Erzsébet, Cser-Palkovics András, Rogán Antal országgyűlési képviselők T1747. szám alatt benyújtott önálló képviselői inditványa egy nagy rakás szar lenne, hanem abbéli, hogy ha már egy része a lepedőt is érte, valamit tenni kell.

Talán inkább annak belátásából, hogy az internetes tartalmak feletti ellenőrzés, hatalomgyakorlás még Microsoft méretű és hatalmú szervezeteknek is csak ideig-óráig sikerül. Nagyjából addig, míg a “hackerek” végre abba bírják hagyni a röhögést, rekeszizmaik megnyugszanak, és billenyűhöz nem nyúlnak.

Na, most képzeljük ugyanezt síkhülye Hekus Döncik vezényletével. És a hazai informatikai szuperháttérről még egy szót sem ejtettünk.

Persze lehet, hogy elkomplikálom a dolgot. Meglehet, a következő három és féléves kampány nem kopogtató cédula gyűjtésből fog állni. “Megint jőnek, kopogtatnak…” oszt viszik a laptopot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük