Zakkantó

Volt énnékem már valami írkám az ufókról, de elkallódott valami krono-szinklasztikus infundibulumban, vagy intergalaktikus napviharban.

Megint csak azért jut eszembe, mert a minap azt vélekedte az egyik mellszéles menetelő, hogy az eltűnt maláj gépet az ufók vihették el. És ilyen masírozókra van bízva nálunk a béke !

Másfelől a History tévé is nyomja ezerrel az Ancient Aliens című sorozatát, (Anci ent aliens = Anci a földönkívüli fatündér) melyből a vak is megérti, mi mindent köszönhetünk Ancinak, a Nap Piramistól kezdve az Eddáig.

Ami Ancit illeti a fordítás lehet, hogy vitatható, köszönhetően az angol nyelv drámai egyszerűségének. Ez persze másfelől érthető, hisz hogyan is lehetne másként, intergalaktodimenzionális volta teszi lehetővé az azonnali kommunikációt a téridő bármely előbukkanójával ferengiektől a romulánokig.

A sorozat előadóit hallgatva, már-már hajlanánk feladni szkepticizmusunkat. Ha az alienek látogatásainak miértjét nem feszegetjük mélyebben, nem marad más, mint cselekedeteik megértése.

Rendben, Attilát, az Edda Ostorát elragadják. De nem vall földöntúli intelligenciára, miért éppen őt, miért nem Hawking-ot, bár az azért értelmességük mellett szól hogy Eddillát sebtiben vissza is hozzák. De akkor minek viszik el újra, hisz már elsőre tudniok kellett, hogy nem tudnak segíteni rajta.

Meglehet, nem is ez a cél, nem tudunk semmit. Ha csak beültetik az elrablottba a kis zakkantó chipet, nem tudni, hogyan terjed emberről emberre. Már mint a zakkanás. A muzsikával mindenesetre lehet valami misztikus összefüggésben.

“Kis Mariska, zaka-taka-zikatik, Vonaton ment Czirákra, Kis Mariska, zaka-taki-zakatik…\” Hehe.

A fess kalóz meg ügyesen megzakkantotta…Ja. Korabeli VV Mariska.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük