Menten bebabázok

„A Jobbik múlt pénteki, abasári lakossági fórumán… Morvai történelmi bejelentéssel kezdett: „Hosszú idő óta újra szerelmes vagyok, és el is árulom, hogy mitől lelkesedett be a szívem ennyire. Ettől a gárdistától” – mutatott a mikrofon mellé kiállított, gárdista ruhába öltöztetett bábura…

„Véleménye szerint a Himnuszt sokkal jobbkedvűben kellene énekelnünk, megváltottabbnak kellene kinéznünk, mert Isten megváltott minket Jézus által, ezért mindenkit buzdított, legyünk büszkék!” (atv.hu)

Ez volt a véleménye. Más vélemények szerint megint nem szedi a gyógyszerét. Vagy a gyógyszerészét. Béla azt mondja, cseppet sem csodálkozik ezen. Ha a romantikus borz szerelmes lehet egy fingba, mért ne lehetne szerelemre lobbanni egy dolmány iránt. Ha jobban belegondolok, lehet ebben a romantikában valami. Valami perverz.

Ha igaz a közösségi oldalak hölgyszereplői által igen általánosan deklarált, kimondott vagy sugallt vélemény, hogy a férfiak mind mocskos disznók, akkor a kitartó emancipálódás is meghozhatta a maga gyümölcsét.</p>\r\n<p><a class=\”linkthumb\” target=\”_blank\” title=\”emancik\” rel=\”lightbox[id_1]\” href=\”/joo30/administrator/images/emancik.jpg\”><img src=\”/joo30/administrator/cache/4/34a947a987789ac5f684a0c050acd969.jpg\” alt=\”emancik\” width=\”351\” height=\”234\” style=\”display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;\” class=\”thumb\” /></a></p>\r\n<p style=\”text-align: justify;\”>Mégis csak kell egy kis romantika a szónoki emelvényen elkövetett orális kielégülés mellé, legalábbis ami a politikusabb libidójú hölgyeket illeti, nem igaz? Szemérmesebbje beéri néhány kalappal de mégis csak adolmány és gatya az igazi.

A történészek véleménye persze saját perverzióik szerint megoszlik a romantikus és számító szemlélet megítélésében. Vagyis a kérdés az, moralizáló, avagy számítóan szemléljük, netán éppen alakítjuk az eseményeket. Ami a nagypolitikát illeti, aligha találni nem számításból, érdekből vezényelő kormányt. A kormányok maguknak akarnak mindent, demokratikusabb esetben azt mondják, a nép akarja, ők csak bábuk. Csak nézz bele a történelemkönyvbe. A németek lerohanták Lengyelországot. Hitler egyedül rohangászhatott volna egy darabig. Lehet beléjük szerelmesedni.

Sajnálatos módon a magyar politika inkább a romantika felé hajlott és hajlik ma is. Más kérdés, hogy amikor számításból cselekszik, akkor is elkúrja. Szerelmeskénk a kampányzáró rendezvényen ellenállásra szólított. A szűkszavú méltatás nem részletezte, ki, mi ellen. De mi tudjuk, hogy a többiekre szavazás romantikájának kell ellenállnunk, Isten ezt várja tőlünk, valamint azt, hogy fülig érő szájjal, kicsit szambázva énekeljük a Himnuszt, mint baptistáék a blúzt egy nújorlinsi imaházban.

Meg vagyunk mi áldva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük