Klubok klubja

Olvasom az újságban, hogy a békávénak (BKV) huszonhat szakszervezete van. Fogyatkozó agysejtjeimet próbálom rábírni, tanálnák már ki, minek ennyi.

Béla azt mondta, az nonszensz, hogy wécésnéni ugyanabba az érdekvédelembe üljön tagságilag, mint a lakatos. Eztet én értem, mert az egyik tisztítja a másik piszkítja a klozetot, ez merő érdekellentét, jóllehet egy fedél alatt vannak. De a wécésnéninek is vannak jogai piszkításilag, mégse lehet, hogy utána meg a lakatos kumpáljon – kisPéteresen szólva. De, hogy mér huszonhat…!?

Ekkor eszembe ötlik a mesterházi mélyenszántás az újévi macskajajból…hát ez az!…összefogás magyar módra. Minél többen fogunk össze, annál összefogottabbak leszünk. Az összefogás össznépi érdek. Elég egy pillantást vetnünk a médiafelhozatalra.

Nem is kell messzire menni érdekes összefogásokért. Itt van mindjárt gyakran látogatott közösségi szájtom. Egyre összefogottabb. A legkülönfélébb mentalitású emberek fognak össze, hazafiasok, üzletelők, szerelmesek, kép, vers, video és lepkegyűjtők, meg amit akartok. Ki-ki a maga kis klubjában fog össze, persze csak azokkal, akik tagjai a klubnak, ha másokkal is össze akarunk fogni, akkor a többi klubba is be kell lépnünk.

Ha reánk jön az ellenállhatatlan összefogási kényszer, a legegyszerűbb ha saját magunkkal fogunk össze – klubot alapítunk. Azért ez mégiscsak fejlettebb változat mint az egyéni összefogás. Az egyéniben csak egyénileg határozhatunk afelől, ki szólhat hozzánk, (erre valók a barátok) a klub önmagában strukturálja az egyirányú kommunikációt.

Nem tudom, lesz-e Klubok klub. Még szabadúszok egy kicsit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük