Tévézgetek

Az utóbbi időben komolyan átalakultak tévé nézési szokásaink. Egyrészt nem a tévét nézzük, hanem a műsort benne, de már semmi sem a régi.

Gyermekeink első évei tévétlen teltek, kicsit később is nagyi Tavasz-án nézték az esti mesét. Első színes tévénk egy használt balsoj orosz gép, volt, alig fért be a Zsaporozsecbe. Elbűvölten néztük, csak sokkal később derült ki, hogy semmi köze nem volt a természetes színekhez. Na és?

Azután jött az AM Mikro korszak, és jóleső izgalommal nézhettük a Zátájnc (Sat1) műsorait, amiből alig értettünk egy kukkot is, de együtt örültünk Hannibál Szmisszel, amikor a végén szivarra gyújtott és széles amerikai mosollyal közölte, hogy ihhábe ven maj plan funkcionirt..vagy valami efféle. Úgy (minimum) negyven éve.

Na, ezt csak azért említem, mert a mostan számtalan digitális csatornánkon sikerült visszaküzdenünk magunk ebbe az időbe. Már nem nekünk, hanem a műsorszerkesztőknek. El is rakom ezeket jó hátra, utánuk már csak a “Közszolgálati”, Duna, Hír, Echo, Pax, Fix meg a gyerekcsatornák.

Hogy mit nézünk mostanság? Valamiféle reality-ket. Gondosan vagy éppen kaotikusan megrendezve. Valamint reklámot, ha kell, ha nem. A jobbik eset, ha csak magát reklámozza a csatorna, mig hányni nem kell tőle. Azért van pár színfolt. Általában ugyanazon a néhány szinkronhangon. Ha nem látod a képet, törheted a fejed, mit keres a kaliforniai zálogos Detroitban.

“Senki sem örülne, ha így kopogtatnának az ajtaján. Mit is mondhatnék? Mi jöhet még, ha zárszerkezetre irányított, félfaszakadóan erőteljes rúgás kopogtatásnak neveztetik. Demekkora bajban lennének ezek minálunk, ahol is a kifelé nyíló ajtó miatt elébb be kellene engednem a rabbiátust, hogy kopogtatni tudjon. Hehe…

Reklám: ” A Finish Magyarország első számú választása!” Hurrá! Legalább lesz kire szavazni áprilisban.

“Uram, áldj meg minket ma, amikor ennek a fickónak a nyomába eredünk.” A fohász Dog-tól származik, Dog fejvadász. Na, nem afféle daják avagy topmenedzser fejvadászatról van szó, és Dog nem is annyira a fejre, mint inkább a hozzá tartozó óvadékra vadászik, minthogy ezek a fejek hasonló imák után, (feltehetően isten áldásával) eddig sikeresen elkerülték a bíróság előtti újbóli megjelenést.

A bűn szívárványának végén nem egy vödör arany van..” – idézem tovább a költői lelkületű, kellően ápolatlannak tűnő rajtaütőt, – inkább némi fejpénz, ha a bírkózás sikeredik.

Reklám: Képsor táncikáló nagyapiról, cicirázó leánykákról, kis fenékösszebillentő párocskáról, valami főzés jegyében. És a csúcspont a palacsintát sütő lány, aki laza feldobással fordítja a palacsintát. Ugyanolyan elegánsan fogja fel, miután a tészta megfordult a levegőben. 360 fokot. Na és? Egyik oldalán szenesen szereti.

Azért van egy ajándék csatornánk is. A BBC Entertainment, angol nyelven, feliratozva, reklám nélkül. Tovább is van, talán mondom még…?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük