Stigmák

Éppen , tán tegnap, élcelődtem az Oriási Vezér azon kinyilvánításán, miszerint a jövő elkezdődött. Azt eddig is tudtuk, hogy a politikusok különleges lények.

Nem csak azért, mert épelméjű ember semmi pénzért nem csinálná azt, amit ők. Ennek egyszerű oka van. A politikus értékvezérelt ember. “Hit és akarat nélküli ember politikus képtelen komoly teljesítményre…Más kérdés persze, hogy milyen az a hit, és mire szolgál az akarat.” (Fenntartani a rögeszmét – mondanám én ha Freud lennék.)

Szóval, “politikus az az ember, aki a világot – de minimum a hazát – meg akarja menteni…Hogy mitől is kell megmenteni a világot? Természetesen a végromlástól, aminek a szélén áll. Körülbelül a trójai háború óta…A legtöbb politikus, különösen az Oriási Vezér “nem csak a világ megmentését gondolja komolyan, hanem azt is, hogy ez ő, és kizárólag az ő feladata.” (*

Eddig ezen én csak röhögtem. Ahogyan azon a rosszindulatú viccen is, miszerint az Oriási Vezérre nem hat a gravitáció, csak szeret néha a földön járni. De a stigmák sokasodnak, ostoba és vak az a zember, aki nem veszi ezeket észre. Arról beszélek, hogy a jövő alig kezdődött el, máris itt van a 109,8 % hatásfok, ma pedig újabb, figyelemre méltó dolgot is megtapasztalhattam.

A Mo.hu moderált fórumán egykori fórumtársamat kimoderálták. A helyzet két alapvető üzenetet is hordoz. Az egyik az, hogy de igenis, a demokráciának nincs vége, sőt! Ugyanis a 2018-ig (egyébként nagyrabecsült fórumtársam) eltiltott felhasználó továbbra is hozzászólhat. A másik üzenet árnyaltabb. Ő maga is politikus.

(* Lenkei G.- Miért nem bírjuk a politikusokat

One Response to Stigmák

  1. L75 szerint:

    “A miniszterelnök – visszatérve közel 2 évtizedes kampányszlogenjéhez – hétfőn azt bírta mondani, hogy a jövő elkezdődött.

    Pedig dehogy, csak a múlt folytatódik.” https://b1.blog.hu/2019/09/09/meszaros_lorincek_csinalnak_egy_volgyet_hogy_epithessenek_fole_egy_viaduktot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük