Gólya viszi

Gólya viszi, no, most nem a Fiát, mert nekem Roverem van. Valójában nem is a gólya viszi, motor is van benne, hanem csak a lába. Mármint gyermeteg lelkületű autószerelők ekként nevezik a futómű egy részét ami az első kereket tartja és nem viszi, csak megy velük.

Mondom a Bélának, valaminek nincs jó hangja. Szerinte se, de most jött vizsgáról, csak nem, fékjavítás is volt, majd csak bekopik.

Hol él ez?..ez nem Zsiguli, ami majd összerázódik, vagy szét..Épp jön Zénó, űjj csak be, szerinted mi ez a kellemetlen hang?

Megyünk egy kört egyenesen. Azt mondja, szerinte kipufogó… Az jó..bár nekem nem úgy hallik. Szivacs szerint kerékcsapágy. Az is jó, mert az nincs benne, legalább is zsigulis értelemben. Árkos szerint bolygókerék.

-Bolygókerék? – értetlenkedik Béla, a kerék az ami bolyong, ha nem áll a gólyalábán, vagyis forog, de nem simán…autószerelőnél még nem próbálkoztál?

-Hülye vagy?? ha bolygókerék, az háromszázezer…karácsony előtt!

-Nem mindegy?..úgy sincs háromszázezrünk. Szerelő? Háromezerért átnézik.

-Legyen. Vagy háromszázezrünk nincs, vagy kocsink.

***

-Váltó. Az jó. Abban van bolygókerék. Mennyibe fáj?

-Bontott váltó, (semmi garancia) szerelés, olaj, beállítások…hetvenöt…

-Meg a gólyaláb…

-Meg a gólyaláb. Akkor kilencvenöt.

***

Krrrrr…krrr…kat.. – ismerős. Hirtelenhalál. Hirtelenhaláli nagy szerencsénk van, itthon vagyunk, csak épp el akartunk menni. Igazán szépen bírta az akku. Internet, másnap itt az új húszezerért. Pöcc és brrr…hasíthatunk..

***

Se brrr, se krrr, se katt…finom nénó, nénó… Indítókulcs. Csak egy van. Ez ciki, mert kocsi indításgátló-chipes. Rover szerviz nincs, a Rovereket a BMW szervizeli. Egy computeres kiolvasás, kulcs tanítás kb. 80ezer. Mi jöhet még!?

Kulcs szét, új elem…és szerencsénk van, egy törött forrasztás!

-Elmész? – kérdi Rozi.

-Muszáj, be kell vásárolni.

-Vissza is jössz?

-Remélem…

És még két hét van hátra az évből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük