Szentlélek

Nos, úgy tűnik, az embereknek mindenkor szükségük van vezetőkre, tanítókra. Node, miért pont ilyenekre ?

Prédikáció. (Cornides-kódex – 1514-15?)

“Mastan azert mek kel latnonk, myert akarta zent lelek fel veny galambnak zemelyeet.(…) Vagyon kedeg az galambnak heet tulaydonsagy…elsev tulaydonsaga az galambnak.hog evneky nyevgese vagyon az eneklees helyeben. Mert az galamb nem zokot vigan enekleny.mynt egyeb madarak.hanem zokot nyevgny vagy syrnya. Ezben adatyk erteny.hog valakyk akaryak venny zent lelket.azoknak elkel futnya ez velagnak evrevmeet es gyenyerevsegeet.es kel lenny mendenkoron syralomban.\”

Vagyis ha valaki szeretné, felvenni a Szentlelket (nem tudom ez mit jelent valójában) annak rendelkeznie kell a galamb első tulajdonságával. Ez pedig az, hogy a galamb nem tud énekelni mint más madarak, csak nyögni tud. El kell tehát fordulni a világ örömeitől és gyönyörűségeitől, (vagyis víg éneklés helyett nyögés,) kell lenni mindenkoron siralomban. angel

Hehe.

Ma tán azt is hozzáteszi a derék tanító, hogy kifelé menet kéretik a “bélelt”(* jelölőcédulákat a KDNP (HGy) perselybe dobni. Csak azt nem értem, mi a probléma a KDNP és az MSZP között. Az egyik prédikálja a siralmat, a másik meg is cselekszi, az egész ország merő Zent Lelek kellene legyen.

(* – Az ifjabbak kedvéért: amikoron elterjedtek a presszók kis hazánkban akkor a mondjuk háromforintos blokkért olyan kávét lehetett kapni, ami fele kávé fele zac(c) volt. A blokk mögötti kétforintos viszont garantálta a feketét.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük