Hendemonda

„Egy kormányváltás után a rendőrséget fel kell oszlatni, és újjá kell szervezni, magyarul mindenki elveszti beosztását, és majd valakik, akiket arra a közbizalom megbíz…” – vélekedett minap Hende exigazság-ügyér.

Kevesebbért is neveztek már „barátai” síkhülyének igazságbajnokot. Én nem mennék ilyen messzire, részint nekem nem barátom Hende, részint mert ez itten meghaladja a geometria lehetőségeit.

Szóval,…”akiket a közbizalom megbíz”..ebben a megosztott országban, itt és most, eleve rémületes. Az elképzelhetetlen, hogy mondjuk úgy menjen, mint más kultúrákban az esküdtek választása. Megasztárosan el tudom képzelni. Kell egy zsűri, a közbizalmasokból, megfelelő felkészültséggel.

Például.

Révész Mártiriusz (szavazati jogot a gyerekeknek) – Schiffer János (nyakkendő adóztatás) – Selmeczy Gabi (áfa-mentes piacot a falvakba) – Hock-Almássy duó (jobbkéz-szabály eltörlése) – és így tovább. Zsürielnök: Morvai Krisztina

Na. Eddig megvolnánk. Érdekes lesz az „átmeneti időszak”. Mármint amíg nincs már rendőrség, és amíg feláll az új. Ezt azért mondom, mert éppen azt olvasom, hogy A fosztogatások megelőzésére a szokásosnál több rendőr járőrözik majd a IX. kerületben, ahonnan az óriásbomba miatti evakuálás hírére átmenetileg sokan vidékre utaztak,…”

Hónapokig, évekig…??!! Amikor egy félnapos hatástalanítás miatt már fosztogatástól kellett tartani.

(Azért ez nem volt semmi ! Tizezrek kitelepítése után…délután fél hétre hatástalanították a világháborús bombát, amit már 1945-ben hatástalanítottak …)

Gondolom, Hende már tudja az átmenet megoldását is. Én is tudom. Itten van a mi Gárdánk.

Amolyan britesen, csak odaállnak és rend lesz. Már kételkedek is, minek egyátalán újraszervezni a rendőrséget. A fegyvertelenség persze okozhat problémákat. „Nekünk nem lesz, törvényileg nem is lehet fegyverünk…. Ez nem a Jobbik magánhadserege, nem is magánhadsereg, hanem alapvetően kulturális jellegű mozgalom.” – mondja az egyik alapító. (2007 aug.) Kultúrával a fosztogatás ellen. Ez jó. Elég, ha mindenki fél a kultúrától.

Azóta persze a Mozgalom ügyvédei és pszichiáterei kikezelték eme téveszméből az alapítókat. Éppen egy éve, hogy az elébb idézett alapító azon háborgott, hogy mi ez a hiszti a fekete egyenruhával, amikor is a fekete egyenruhás őrző -védők magánhadseregét senki sem kifogásolja.

Mi tartott egy évig ?! Igazából csak a Morvai Kriszti megélhetéséért aggódom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük