pAlkonyzóna

Azt írja a zújság, hogy…émmeg mélázgatok, pedig magyarul van, mégse.

“Kedd este 10 körül meg is jelent a parlament honlapján a vonatkozó dokumentum.

“az éjszaka, az éjszaka…a puha testű éjszaka..” rablásra való, benyútásra való, nálunk már tízkor kezdődik, vagy még korábban, hogy lehessen jelenés.

Bár, ilyenkor még majdnem világos van errefelé, de azért mégsem, mert a sötétség elrendelése immár állami monopólium.

Nemtudomén, hogy működik az ilyesmi. Pláne éjszaka.  Tettestársak fogják a csonkítót, négy sarkánál, aki nem nyújt eccerre, nem kap rétest, mert ha szétszakad, hát szétszakad, egy helyébe…és nyújtják. Hova is? sad

Valamelyikük fölhívták a választási bizottságot, választana nekik ügyeletes kormányablakot, de aszonták, ez nem választás kérdése, kinevezik oszt jónapot, nemaddig, csak nyúútcsák oda, ahova való.

Már odáig se vót eccerű eevinni így többesben, mer ami metró van alig jár, a többit meg ellopták a demszkyék, de végül is egyes villamosok még megvannak.

Azután meg nyútották vóna be, de nemigen fértek így egy az nerben a portásfülke ablakához, benyútani meg még macerásabbnak láccott, egyik se nerte elengedni, alighanem a rétes miatt, most, hogy a trafik így elfogyott. A portás meg nem nerte kinyitni az ajtaját, még Laci bácsi megharagszik, meg a serege is árkust szemel, és különben is az éjszakai portás nem vehet át semmit, vigyék az iktatóba.

Vitték is afele, hogy még aznap odérjenek, különben nem lesz tízkor jelenés, de ottan már csak a takarító néne motozott, hiába nyútották, nem akarta, őmá kivitte a szemetet, nincs az a (pedig van, csak nem neki) amiért mégegyszer elcaplat a kukákig, éjszakai pótlék meg nuku.

Hát csak odahagyták. A rétesbót még nyitva vót, na ez is letudva, nem nagy tudomány.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük