Warning: Declaration of AMW_Related_Sub_Items_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /web/htdocs4/belayahu/home/www/wp-content/plugins/advanced-menu-widget/class-advanced-menu-walker.php on line 0
Kiváltság – Firkál(g)atok

Kiváltság

Lassan utolérem magam. Mármint a honlap helyreállításában. Amit lehetett felkutattam, visszaraktam. Keveset változtattam, de tettem kiegészítéseket.

Amiket a végtelenségig lehetne, mert bár nincs új a nap alatt, de mégis van. Az Isten c. elmélkedés volt a legutóbb frissített. Talán most már békén hagyom. De muszáj visszautalnom a hamvasi kitételre.

Két aspektusból is. Az egyik : rettegésem története, a másik pedig Benedek vélekedése a “kivételes elme” vallás-neurózis kapcsolatáról.(*

Szóval, Bélám!

“Az ateizmus az élet kiváltságosainak luxusa, azoké, akik mindent megkaptak, azt a lehetőséget is, hogy a tanulásnak, a kutatásnak szenteljék életüket, jelentette ki a római Szent Péter-bazilikában mondott nagypénteki szentbeszédében Raniero Cantalamessa apostoli prédikátor.”

Eszerint kiváltságos vagyok. (Már csak ki kéne váltson valaki.)

 

(* “A társadalmi helyzet, a nevelés, tradíció, előítélet,kritikátlanság, a szellemi éretlenség bőven elegendő az átlagvallásosság magyarázatára, legfennebb ott kell neurotikus komponensre gondolni, ahol kivételes szellemi érettség párosul vallásos érzülettel.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük