Gyurcsicsikov

“Amikor a gyöngyöspatai cigányok evakuálásához” Gyurcsány

“Amikor a gyöngyöspatai cigányok evakuálásához” Gyurcsány Ferenc 1 millió forintot ajánlott fel, valószínűleg nem tudta, hogy kitelepítést vagy kimenekítést a rendőrség és a katasztrófavédelem végezhet.” (HelyiTéma 2011.május 4. összeállításában ezután “A nagy evakuátor” még kap két rövid mondatot a cikk végén.

Címlapsztori. Mármint, hogy karitatív szervezetnek nincs joga kitelepíteni, evakuálni, menekíteni. Ezért van a mi rendőrségünk, katasztrófavédelmünk. Mármint az a rendőrség amit “nem megerősíteni kell, hanem egyszerűen szétkergetni. Természetesen nem úgy, hogy egy hirtelen vágással egy újabb zavaros helyzetet teremtünk, hanem úgy, hogy első évben elküldjük az állomány 30 százalékát, második évben megint 30 százalékot, a harmadik évben pedig a maradékot, miközben folyamatosan töltjük föl új, megbízható emberanyaggal.” – ahogyan ezt ellenkultúrista Hoppál Kál Bulcsú szent őrületében alig egy éve világosan levezette.

Némi logikai ellentmondást vélek itten. Ugyanis nem olyan régen az akkor még ellenzékben lévő nagy organizátor eztet ökölrázta: “Egy demokráciában a rendőrség nem az állam rendőrsége, hanem a mi rendőrségünk. Ha viszont az történik, hogy politikai döntéseket rendőrszakmai döntéseknek minősítenek, azzal a rendőrséget betolják a politikába… (Orbán Viktor.)

A logikai ellentmondás abból adódik, hogy gyorsreagálású első szóló szerint “Szó sincs a gyöngyöspatai romák evakuálásáról, a Magyar Vöröskereszt egy régebb óta szervezett üdültetésére utazott el több család pénteken a településről…” (Szijjártó Péter) http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-428981

Végül is, minden a helyén van. A rendőrség nem menekített, mert nem kellett menekíteni. A volt miniszterelnök felajánlott egymilliót az üdültetésre, hátha a Vöröskereszt kifogy a fagylaltpénzből. A helyitéma meg hüjetéma.

Igazából engem jobban érdekelne, hogyan sikerült a Kis-Rigónak százmilliót megtakarítani ebben a romokban-országban, amit az államadóság rendezésére szándékoz nélkülözni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük