Nemzetikeresztlény

Soros fényhordózónk elégedett. Országjáró körútján mintegy tizenötezer ember ünnepelte a megvilágosodást. Amíg ki nem józanodott. Persze ezeknél már lehet, hogy mindegy. Épen maradt agysejtjeik nagyjából ennyire képesek.
E tekintélyes létszám értékéből még az a rosszindulatú összehasonlítás sem von le túl sokat, mely szerint a Hit Gyülekezet egy vasárnapi misén összehozza ezt a létszámot a saját maga megünneplésével.

Minderre persze még elég nehéz heveny kormányváltást bazírozni, pedig ha összeállnának, lennének vagy harmincezren is, plusz a gárda. Az ideológiai alapok stabilak.

“…ma a Jobbik az egyetlen olyan párt az országban, amelynek a szavai és a tettei egységet alkotnak, s amely eszmeisége a nemzeti keresztény értékrend által vezéreltetett.”

Hogy eme értékrend hogyan jön össze ama elképzeléssel mely szerint az elnök “a 2010-ben esedékes parlamenti választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől kér megfigyelőket” az nekem nem egészen világos. De az zicher, hogy két gárda mégiscsak több mint egy, amíg az egyik masíroz a másik éberen ügyel arra,”hogy ki meri eltüntetni a Jobbik hirdetményeit.”

Én persze tudom, hogyan jönnek ide a perzsák. Vona imám nyilvánvaló nemzetikeresztény üzenete az iszlámban rejlik. Eszerint a nemzetikeresztényiszlám “teljességének záloga az ésszel felfoghatatlan, titkos tanítások továbbadása…”

Ilyen egyszerű…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük