Összeesküvések

“A világirodalom egyik legnagyobb összeesküvés-elmélete arra a felvetésre épül, hogy nem is William Shakespeare írta a neki tulajdonított műveket.”A színdarabokban megmutatkozó tudásszint nem jelenti azt, hogy arisztokrata származásúnak kellett lennie, sokkal valószínűbb, “hogy a művek egyetemi végzettségű tollforgatók kezéből kerültek ki” arra a felvetésre épül, hogy nem is William Shakespeare írta a neki tulajdonított műveket. – írja az egyik seggszpirista.

Na ja. Aki nem végzett egyetemet, nem is lehet képes valamire való irományt előállítani. Bezzeg, ezek a derék fiúk itten végeztek, meg írnak is, oszt jobbik napot…Bár lehet mégis valami transzcendentális kapcsolat. Shakespeare és Shylock – Bayer és Fortunátus.

Nem is nagyon vesztegetném a szót a jelenségre. De a fatia úgy hozta, hogy a könyvtárban két, eddig nem olvasott, ám igen új kiadású Jókai került kezünkbe. Elbeszélések. A szerkesztő utószavával. És a Zsidó fiú “méltatásakor” mit olvasok: “Vajon miért nem adott a kincstárnok -(mármint Fortunatus)- 1526 nyarán királyának…akkora összeget, amekkorával megfelelő létszámú zsoldoshadat fogadhatott volna, föl és győzhetett volna a mohácsi ütközetben?”

A mocsok zsidaja! Szóval miatta történt a mohácsi vész. Vagy nem. Megint egy csontváz a szocik szekrényében. Mert a rákosista-komenista-szocilista történetírás máig eltitkolta, de legalább is negligálta a hitelt érdemlő kutatást, hogy akkor mostan a zsidók felelősek Mohácsért (mert ugye zsidó és zsidók között elhanyagolható a különbség), avagy a zsidók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük