A nagy világon e kívül

„Magyarország az maga a magyar nemzet, míg a Magyar Köztársaság csak egy technikai szabályrendszer.(…)

Figyeljék meg, hogy amikor Magyarországon baloldali kormány van, akkor a diplomáciai tárgyalásokon milyen gyakran tűnik fel a tárgyalóasztalon a tárgyalófeleket azonosító kártyán, hogy Magyar Köztársaság. Pedig Magyarország és a Magyar Köztársaság két különböző dolog.” (M.T.168óra

Teszi helyére a dolgokat – meg a baloldaliakat Kossuth reinkarnációja.

Miközben az természetesen is nyilvánvalóan így van. Vagyis lenne, egy normális országban, ahol nem párszaszájúak hirdetik tudnivalót, egészséges paranoirára nevelvén az aktuális többséget. Mert, miért ne gondolhatnánk gyanakodva, hogy semmi sem az aminek látszik.

Ha fenti idézetet egy középiskolai földrajztanár adja elő politikai-földrajzi tananyagként, és nem keveri bele a baloldali kormányokat, akkor az annyi amennyi. De az idézet második fele aligha hagy kétséget afelől, hogy Magyarország nem szükségszerűen kell(ene) köz társaság legyen. Mármint párszaSzájerék szerint.

A köz, közönséges, nem eléggé magasztos, Mária országához méltatlan ? Aligha erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy a baloldal nem Magyarország. Vagy a kettő ugyanaz?  És akkor ?

El lehet menni kérem…vagy el kell..?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük