Mikuláscsomag

Olvasom a sajtóban, “December végéig minden, keresztféléves képzésre érvényes jelentkezést benyújtó regisztrációs csomagot kap.”

Ez idáig teljesen világos. Mármint a keresztféléves képzésre érvényes csomag. Méne lenne ilyen, annyiféle csomag létezik, pont ez maradjon ki? Nyilas Misiék még csak pakkot kaptak.

Az, hogy ki kapja, egyenlőre boldog izgalomban tart. Aligha van ember, aki nem szeretne csomagot kapni ilyentájt. Én magam még nem képeztem keresztfélévet, félíveket is keveset, azokat se keresztbe, bár lehet, hogy ez relatív.

Remélem, nem valami szakrális nyomulás van a háttérben, olyan mint a Musza Dag negyven napja, vagy a Rózsa neve, hogy csak az ismertebbeket említsem. A Kereszt fél éve nem látszik soknak, csak hat hónap, már ha érvényesen képezik. Ennyi idő alatt biztosan lehet képezni egy fél keresztet. De még nem tudni pontosan, melyik felét.

A “minden” is aggaszt kicsit. Ha minden regi csomagot kap, nem győzünk majd keresztelni, főleg ha egy ilyen aktus fél évig is eltarthat. Még ha az összes mukaügyi központot átalakítják is benyújtóhellyé, ahogy én azokat ismerem, nem ússzuk meg sorbanállás nélkül.

December vége meg itt a nyakunkon. Az idei, mert lesz jövőre is, amint erről ki lettünk oktatva az új fülkeidőszámítás kezdetén. De, ha az idei a határidő, jobb lenne a féléveket nyújtani kicsit, vagy elforgatni, hogy ne kelljen keresztezni őket.

Mi itten, hál’isten nem vagyunk lekésve semmiről. Már az ünnepek előtt felállították a kettős keresztet, számítva a keresztezés torlódására. A legjobb helyen. Itt keresztezi a háromsáv a zebrát. Egész évben. Hmm…mit is akartam mondani? Várjá…visszaolvasok…

Ja, csomag. Amikor még voltak rokonaink, ilyentájt jött egy-egy csomag. Jóféle hurka-kóbász volt benne, néha sonka is…Csak a postán regisztrálták, hova kell kézbesíteni. Bizony, múlnak a félévek. Már a Mikulás-csomag se a régi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük