Áramolás

Egy ideje kedvenc újságom a Théma. Ha helyi, akkor csak HelyiTéma, így mezeien fennkölt há nélkül. Főleg, mert a lap ingyenes, begyűrik a postaládámba, ha kell, ha nem, pechemre még senki sem lopta ki onnan.  Főszerkesztőjét méltattam már egy korábbi hitvallása alapján.

A lap a honi pártatlan és objektív újságírás mintapéldánya. Akárki is finanszírozza. A mintegy 14500 cm2 felületü lap felületének majd 5400 négyzetcentiméterét az új arisztokráciát éltető karvalytőke hirdetései teszik ki, méltatlan 81 négyzetcentiméterbe nyomorítva Magyarország vezető konzervatív hetilapjának segélykiáltását.

Az egyik legutóbbi számból emelnék ki két gyöngyszemet. A gyöngyszemek a jelenkori média állapotának pédázatai.

Az egyikből a Szent István bazilikában köttetett álomesküvőről és honolului álomnászútról értesülünk sztárolt bulvár kivitelben. Erre fogunk emlékezni. Az álompár férfiújának viselt dolgai (mint mondjuk a kampánynyilatkozatok, szerverbotrány, alakuló szentmise stb.) szépen feledésbe merülnek. Álompárnak nyilván álomgyermekei lesznek, az új többség új arisztokráciájának tagjai.

Nóta: Rogán gyerek, arogán gyerek, szereti a flancot…(á la huszárgyerek, a muzikálisabban számára…

A másik, ha lehet, még ennél is életszerűbb. Érdemes idézni: „Méregdrága villanyáram – Elvették a nagycsaládosok hajszárítóját.- 150 ezres villanyszámla” Ezek a főcímek. Már ettől sikítófrászt kap a békétlen honpolgár és gyurcsányhalált vizionál, amint a karvaly tökénél fogva marcangolja jelenünk Prometheusát. (Amúgy, Promi is lopott, ráadásul közérdekből.)

Idézet folytatása: – „Éves szinten 150 ezer forintot költünk villanyszámlára-számol gyorsan a háromszobás lakásban hat gyereket nevelő B.S. (…) most több mint egyhavi fizetésem megy el villanyszámlára…”

Teccenek érezni az „ízét”? A főcímtől nyakérkidagadt honpolgár már rohan is árpádsávos zászlóért, mert az már elviselhetetlen, hogy egy hatgyermekes pedagógus családapa havi százötvenezret keressen, és az mind elmenjen villanyszámlára.

Elmagyararázom, árpádslágvortokban. Arogánnal nem foglalkoznék különösebben, az aljas indokból, különösen nagy, erkölcsi kárt okozó politikai karrier-elkövetés szóra sem érdemes kategória.

A másikról is csak annyit, hogy a villanyszámla attól az ostorozott karvalytőkétől származik, melynek hirdetéseiből a lapkiadó turul szépen karvalyodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük