Munka után édes..

Nem, nem valami love story következik, dinkaalapú munkaalapú társadalmat kell építenünk, mondotta az Új Ember Kovácsa. Ja. Aki nem dolgozik, ne is egyék.

Valahogy erre a hónapra gyülekezett az összes igyekezet. Vagyis kisebb-nagyobb dolgok csinálása. Múlt ilyenkor Rozival jártuk az eü különféle intézményeit. Sikerült túlélnie, nem úgy a kis megtakarításunk, amit az új tetőre kuporgattunk. Így újra össze kell, ami egyrészt megszorításokkal jár, másrészt sok halogatással, fizetéstől fizetésig. Talán szeptember elejére összejön.

Cseresznyefánk felülmúlta múlt évi önmagát. Csak az a baj vele, hogy kinőtte a számunkra biztonságos létra utolsó fokait is, beleértve az egyre hamarabb bekövetkező térdremegést is. Egy kis terasz faburkolatával próbálom orvosolni, nem tud remegni, mert rajta „állok” viszont innen legalább nem eshetek nagyot.

Tönkrement szúnyoghálóink cseréjét is meg kell csinálni valakinek. Ez a Béla dolga lesz, én nagyon útálom az ilyen nyegle szerkezeteket. Az esővizes amfora kiszorította bicajokat el kell valahová helyezni. A másik (utca felőli) oldalról már loptak el biciklit, zárható körülményeket kell teremteni. Előbb az akkor kifeszített kapura új zár. Azután egy kis, zárható bódé. Van ilyen készen, nekem harmad-negyedáron kell kihoznom. Bár, jobb ha mindjárt össze is állítom..

Azután egy másik kis terasz, ezúttal gres lapburkolattal, déli oldalon, harminc fok árnyékban, de itt árnyékból csak a sajátom, és nem tudom átlépni, mert megint térdre! ..fugához!.. Tavaly előtt kaptunk pár szőlővesszőt a szomszédtól. Az első évben még viselkedtek, de hamarost ki kellett alakítani a támrendszert. Idén pedig már „lugasunk”< is van, (egy szál betonacélból..!) derekas fürtökkel. Szüret!

Még megerősíteném kerti padunkat, de már nem tudom megmenteni. A gombák végképp legyengítették, fájó szívvel visszaadjuk őt az örök körforgásnak.Hát, ennyi. Munka után édes a pihenés, akár hátra is dőlhetek. De ostoba módon elébb előre.. A boszorkánylendület jelenetet úgy kell elképzelni, mint amikor a reklámban a borostás fickó befalná a whopperburgert de a boszorkányos rendező szuperlassításra kapcsol…Hexenschuss, az hát ! Bár inkább derék..

– Hol voltál idáig !?, érez együtt a Béla, Vecsésig mentél dinnyéért ??..- Csak a piacig, hülyegyerek, de lábbal gurítottam hazáig…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük